ХРОНІКА

28.09.2005
Боротьба

      Позавчора в столиці Угорщини розіграшем трьох комплектів медалей стартував чемпіонат світу з греко-римської і вільної боротьби. На жаль, лідер українських «вільників» Василь Федоришин з Івано-Франківська (категорія до 60 кг) після перемоги над киргизом Надирбеком поступився вже у другому колі іранцю Мохаммаді. Трохи краще виступив Віталій Білокопитний із Житомира (до 66 кг). За відсутності в його вазі олімпійського чемпіона Ельбруса Тедеєва, який взяв паузу у змаганнях, і травмованого львів’янина Андрія Стадника Білокопитний програв у чвертьфіналі майбутньому чемпiону — росіянину Муртазалієву.

Футбол

      Леонід Буряк, звільнений у серпні з посади тренера київського «Динамо», повернувся до роботи спортивним директором клубу. Цей пост він уже займав з квітня по червень цього року.

* * *

      Останній матч 7-го туру англійської прем’єр-ліги: «Тоттенхем» — «Фулхем» — 1:0 (Дефо, 8).

Гандбол

      У Запоріжжі взяв старт чемпіонат жіночої суперліги. У перших турах у Запоріжжі чемпіонки країни — дівчата місцевого «Мотору» — переконливо обіграли «Академію-Енерго» (Тернопіль) — 34:21, «Університет-Дніпрянку» (Херсон) — 44:22, київський «Спартак» ім. Турчина — 37:25 та «Галичанку» (Львів) — 34:27. Із 8 очками «мотористки» очолюють турнірну таблицю, по 6 балів в активі киянок та львів’янок, які виграли по три матчі з чотирьох і між собою ще не зустрічалися; по 4 очки в активі ужгородських «Карпат» та тернопільської «Академії-Енерго»; по разу виграли «Освіта» (Кривий Ріг) та «Університет-Дніпрянка»; ще не знала смаку перемог «Податкова академія» (Ірпінь).

Баскетбол

      БК «Київ» став переможцем турніру на Кіпрі, вигравши всі три поєдинки. Слідом за російськими «Хімками» українці переграли місцевий АЕЛ (86:80) та грецький «Олімпіакос» (81:74).

Легка атлетика

      На змаганнях у Кореї українка Олена Красовська виграла забіг на 110 м з перешкодами з часом 13,52 сек.