Повоюємо у Воєводині з Росією

16.09.2005
Повоюємо у Воєводині з Росією

Це талісман Євробаскету-2005 — симпатичний котик.

 

      Позавчора баскетбольна збірна України вилетіла в Белград для участі в чемпіонаті Європи, який стартує вже сьогодні. О 10-й вечора за київським часом підопічні Геннадія Защука зійдуться з командою Росії, завтра суперником «синьо-жовтих» буде Німеччина (початок теж о 22:00), а в неділю українці завершать змагання у групі А поєдинком зі збірною Італії (19:00). Усі три стартові матчі наші хлопці проведуть у місті Вршац на паркеті спортивного центру «Мілленіум», що вміщує 3600 глядачів. Це база команди «Хемофарм», а саме місто розташоване за 83 км від Белграда, у Воєводині, фактично на кордоні з Румунією.

      Склад інших квартетів такий: В — Болгарія, Хорватія, Литва, Туреччина; С — Боснія і Герцеговина, Франція, Греція, Словенія; D — Ізраїль, Латвія, Сербія і Чорногорія, Іспанія.

Схема розіграшу така: напряму до чвертьфіналів (які відбудуться 22 і 23 вересня) виходять переможці чотирьох груп, а їхні суперники визначаться у кваліфікаційних поєдинках 20 вересня між командами, які посядуть у квартетах другі й треті місця. У «нашому» випадку це варіанти А2 — В3 (вихід на кращу збірну групи С), В2 — А3 (вихід на переможця групи D). Далі — розіграш місць із 5-го по 8-ме (23 і 25 вересня), півфінали (24-го), матч за бронзові нагороди і фінал (25 вересня). Якщо ж Україна у груповому турнірі фінішує четвертою, більше грати не доведеться.

      Ось склад, який Защук повіз у Сербію:

      захисники: Андрій Лебедєв, Артем Буцький (обидва — БК «Київ»), Олександр Раєвський («Азовмаш»), Володимир Коваль («Дніпро»);

      нападники: Ігор Кривич, Ростислав Кривич (обидва — «Сумихімпром»), Сергій Ліщук («Хімік»), Станіслав Медведенко («Лос-Анджелес лейкерз», НБА), Віктор Кобзистий («Будівельник»);

      центрові: Володимир Гуртовий («Азовмаш»), Олексій Печеров (БК «Київ»), Станіслав Балашов («Політехнік»).

      Найстарший у команді — 30-річний Гуртовий, наймолодший — 19-річний «випускник» молодіжної збірної Печеров.

      Нагадаємо, що у фінал Євро збірна України пробилася вчетверте у своїй історії. На дебютному для себе ЧЄ-1997 в Іспанії наші стали 13-ми, у 2001-му в Туреччині — останніми, 16-ми, а в 2003-му у Швеції — 14-ми.