ХРОНІКА

14.09.2005

Футбол

      Голландський тренер Дік Адвокат, котрий вважався одним із претендентів на місце наставника київського «Динамо», найближчим часом очолить збірну Кореї — учасника чемпіонату світу-2006. Нагадаємо, що на минулому «мундіалі» інший голландець — Гус Хіддінк — привів корейців до високого четвертого місця.

* * *

      Англійська прем'єр-ліга. Матч 5-го туру. «Вест Хем» — «Астон Вілла» — 4:0 (Хейрвуд, 25, 29, 50; Бенаюн, 89).

* * *

      Міжнародна федерація футбольних асоціацій прийняла до своїх рядів ще двох членів — Коморські острови (гратимуть в африканській кваліфікації) та Східний Тімор (Океанія). Водночас Ємен виключений з лав ФІФА за втручання держави у справи національної федерації. Таким чином, членство в ній нині мають 206 країн.

Баскетбол

      Чемпіон України — БК «Київ» — на зборі в Італії провів три контрольні поєдинки. Підопічні Ренато Паскуале виграли у підмосковного «Динамо» — 89:85 (Варда (17), Гарріс (16)) і поступилися двом турецьким командам — «Фенербахче» й «Тюрктелекому» — з однаковим рахунком 70:74.

Велоспорт

      60-та багатоденна велогонка дорогами Іспанії «Вуельта» подолала 15 етапів (загалом їх 21). Наразі лідером загального заліку є фаворит змагань Роберто Ерас, який виграв останній етап довжиною в 191 км. На 4 хв. 30 сек. від господаря траси відстає росіянин Денис Меньшов, далі йдуть ще п'ятеро місцевих гонщиків — Састре (+4.50), Манчебо (+6.45), К. Гарсія (+8.02), Севілья (+11.16), Моліна (+11.30).

Бокс

      Суперник Володимира Кличка в поєдинку 24 вересня — нігерієць Самуель Пітер — урочисто відзначив свій день народження. Особливість святкування у Ріно (Невада, США) полягала в тому, що мер цього містечка на честь боксера оголосив вихідний день, а сама церемонія відбулася у казино. Як ця подія позначиться на дієздатності Пітера, дізнаємося за десять днів.

Тріатлон

      Киянин Андрій Ястребов переміг на змаганнях в американському Медісоні, що дало йому право виступити на чемпіонаті світу-2006. Українець за 9 год. 1 хв. 34 сек. проплив 3,8 км, проїхав на велосипеді 180 км і пробіг 42 км.

Хокей

      Дебютні матчі в першій лізі чемпіонату Білорусі провів київський «Сокіл-2». Підопічні Анатолія Степанищева двічі поступилися минулорічному переможцю турніру — могильовському «Хімволокну-2» — 1:5 і 0:4.

Гімнастика

      Конгрес Європейського союзу гімнастики, що відбувся у Бірмінгемі, затвердив склад технічних комітетів на найближчі чотири роки. Серед нових членів ТК вперше з'явився українець — віце-президент УФГ Ігор Коробчинський.