ХРОНІКА

13.07.2005

Футбол

      До заявки України на право проведення Євро-2012 потрапили чотири міста — Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ.

* * *

      Керівництво ФФУ домовилося з японськими колегами про проведення товариського матчу між національними збірними України та Японії. Поєдинок відбудеться в Україні 12 жовтня, місце його проведення стане відоме пізніше. Передбачається, що напередодні на футбольному полі зустрінуться й команди парламентаріїв обох країн.

* * *

      Керівництво італійського «Мілана» нарешті оприлюднило суму, за яку «россо-нері» можуть продати українського форварда Андрія Шевченка англійському «Челсі». За повідомленням англійської газети «Ньюс оф зе ворлд», віце-чемпіони Італії не проти віддати Шеву Романові Абрамовичу за 60 мільйонів фунтів. На бажання «міланістів» нарешті вступити у торги вплинула поява в команді нових форвардів — Вієрі та Джилардіно.

* * *

      Керівництво клубу англійської прем'єр-ліги «Вест Бромвіч Альбіон» виявило зацікавленість у послугах узбецького форварда київського «Динамо» Максима Шацьких. Але оскільки він не провів 75 відсотків матчів за свою національну збірну (лише 9 з 22 ігор), то не має права грати в Англії.

Легка атлетика

      Вдало виступили наші спортсмени на турнірі «Гран-прі» у Загребі. Харків'янка Марина Майданова виграла забіг на 200 м (22,97 сек.), Олександр Лукашевич із Дніпропетровська був третім у стрибках у довжину (7,86 м). Тричі наші спортсменки піднімалися на другу сходинку п'єдесталу пошани: Оксана Захарчук — у штовханні ядра (15,53 м), Вікторія Паламар — у стрибках у висоту (1,97 м), Неля Непорадна — у забігу на 1 км (2.36,34). Причому дівчина з Івано-Франківська лише однією сотою поступилася відомій Іоланді Чеплак зі Словенії.

Олімпізм

      На сесії МОК, яка завершилася у Сінгапурі, відбулися чергові перевибори виконкому. Представник України — Сергій Бубка — зберіг своє місце у найповажнішому органі олімпійського руху.

Неолімпійські види

      Завтра у німецькому Дуйсбургу стартують VII Всесвітні ігри з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. У змаганнях, які триватимуть до 24 липня, візьмуть участь спортсмени більш як зі ста країн світу. Україна делегує 90 атлетів із 12 регіонів, а очолює нашу делегацію міністр у справах молоді, сім'ї та спорту Юрій Павленко.

Бокс

      Українець Андрій Котельник, який програв у Англії бій за титул чемпіона Європи у напівсередній вазі Джуніору Уїттеру, має намір опротестувати результат поєдинку. На думку менеджерів його німецького клубу «Юніверсум бокс промоушн», рішення суддів було несправедливим: «Якщо рахунок 114:115 ще можна якось пояснити, то версія третього судді (111:117) неприємно вражає». Британська преса згодна, що англієць краще розпочав двобій, але потім ініціатива перейшла до українця.