Справжнє пекло: рашисти без упину атакують стратегічно важливий Бахмут

30.11.2022
Справжнє пекло: рашисти без упину атакують стратегічно важливий Бахмут

Українські захисники мужньо боронять нашу країну. (Фото з телеграм-канала «Оперативний ЗСУ».)

Незважаючи на величезні втрати особового складу, ворог і далі одержимо штурмує Бахмут.

 

Бої за це стратегічно важливе місто тривають вже кілька місяців поспіль, і вони висвітили по-справжньому людожерську тактику рашистів.

 

«Рашисти туди зараз кидають дуже багато «м’яса», намагаючись перемолотити українську оборону, але це їм не вдається, — повідомив військовий експерт Михайло Самусь. — При цьому їхнє командування і далі не пропонує якихось нових підходів чи ідей. Просто продовжують масованими лавами йти, знищуючи свій особовий склад».


Справжнісіньким пеклом назвала ситуацію поблизу Бахмута і Соледара в інтерв’ю «Новинарні» прес­офіцер 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Ірина Рибакова.

 

Вона каже, що наші військові стримують нескінченні навали окупантів ціноюнеймовірного герої­зму, не маючи при цьому достатньої кількості боєприпасів. На один український снаряд припадає по 10-15 російських.


Штурмові групи рашистів ідуть на позиції ЗСУ нескінченним потоком. «Їх не шкода, ті групи відправляють у бій одна за одною, — каже Ірина Рибакова. — Їх кришать-кришать, але всіх утримати неможливо. Реально орки — їх величезна кількість».


На превеликий жаль, втрати серед наших військових тут теж дуже великі. Через рясні обстріли піхотинці просуваються лише вночі і з тієї ж причини не можуть розпалити «буржуйки», аби приготувати їжу.

 

Є можливість лише погріти руки над окопними свічками і закип’ятити воду на газових балончиках.


На Луганщині цими днями найзапекліші бої тривають у районі Білогорівки, Сватового та Кремінної. За словами голови ОВА Сергія Гайдая, частину російських вояк на цю лінію фронту перекинули з Херсонщини.

 

Втім плани окупантів організувати тут масовий наступ постійно зривають Сухопутні війська ЗСУ. Аби помститися, рашисти вже за традицією вщент зруйнували електропідстанцію у Кремінній, яка була зведена усього лише 2 роки тому і подавала світло практично на всю область.


На Херсонщині у російських вояків справи теж ідуть не за переможним планом. Як повідомив Центр національного спротиву, рашисти цими днями активно вивозять з Нової Каховки до рф усіх посібників свого окупаційного режиму.

 

Причому йдеться не лише про тих, хто отримав високі посади, а й про всіляку дрібноту, яка брала участь у різних фільтраційних рейдах.

 

«Усі активні зрадники покинули місто, — йдеться у повідомленні, — оскільки відчувають, що його звільнення — лише справа часу».


Не виключено, що незабаром рашисти заберуться геть і з території ЗАЕС у місті Енергодар.

 

«Останніми тижнями ми отримуємо інформацію про те, що вони, можливо, збираються покинути Запорізьку атомну станцію, — повідомив в ефірі національного телемарафону президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. — Принаймні вже з’явилися відповідні свідчення». Водночас прессекретар путіна Дмітрій Пєсков вже встиг спростувати цю новину. Каже, що жодних ознак подібних намірів, про які напередодні повідомили в НАЕК «Енергоатом», «немає і бути не може». Втім саме такі бадьорі заяви у кремлі робили і перед здачею Херсона й виходу окупантів з Харківської області.