«Бідою щемить Україна». На війні загинув колишній сільський голова і поет із Самгородка Степан Педченко

18.08.2022
«Бідою щемить Україна». На війні загинув колишній сільський голова і поет із Самгородка Степан Педченко

Степан Педченко віддав своє життя за Україну, яку любив усім серцем. (ФОТО з фейсбук-сторінки Героя.)

У селі Самгородок на Черкащині поховали колишнього сільського голову Степана Педченка, який загинув на війні з російськими окупантами, захищаючи рідну землю.
    

На Смілянщині Степана Педченка, який свого часу пройшов пекло Афганістану, знали як справжнього патріота, який дуже любив свою країну, добре знав її історію і боронив нашу Батьківщину від ворога з перших днів війни.
    

«В моїм серці бідою щемить Україна, а проклята війна косить вірних синів...», — написав на своїй сторінці у фейсбуці Степан Педченко.
    

«Загинув наш Герой Степан Педченко. Поклав життя козак за рідну Українську державу. Спочивай у Господі з миром», — говорить капелан Православної церкви України Михайло Шевчук.
    

«Пригадую, як він прийшов у наш 9-й клас Макіївської школи. Був скромний, спокійний, врівноважений. Його любили в класі за душевність і простоту», — розповідає «Україні молодій» Анатолій Терещенко, голова Смілянської громадської організації «Територія гідності».

 

За його словами, Степан Педченко мав ліричну душу і писав вірші. Він навіть видав збірку своїх творів.
    

Дуже болить така втрата землякам Степана Педченка. За словами односельчанки загиблого Героя Наталі Декаленко, боляче від цієї втрати. Боляче, що нічого не можна змінити. Боляче від того, що немає таких слів, щоб можна було розрадити рідних.
    

«Дякуємо тобі, Степане Дмитровичу, не віриться. Родино Героя, співчуваю вашому горю, сумую разом із вами», — додає інша землячка Світлана Сокуренко.