Вдячне «мур»: Маркус Філлінґер з Австралії приїхав рятувати українських тварин

19.05.2022

Безхатніх тварин, які опиняються у смертельній небезпеці в час теперішньої російсько-української війни, дуже багато — через розбиті російськими нападниками будинки та розбомблені значні ділянки багатьох міст і сіл.

 

Під час евакуації чимало власників змушені були залишати чотирилапих домашніх улюбленців. Не кидають їх напризволяще рятувальники ДСНС i волонтери. 
    

Приміром, у Києві працює Команда порятунку тварин, або Kyiv Animal Rescue Group (KARG). Ця громадська організація була створена майже вiсiм років тому і вже врятувала життя понад 10 тисячам тварин. Порятунком тварин опікується і столичний «ЗооПатруль».

 

За три тижні волонтери цієї громадської організації врятували понад 200 тварин. А завдяки їхнім відеоінструкціям кияни самі визволили з вимушеної неволі в оселях більше 500 хвостатих.
    

Допомогою тваринам в Україні займаються й волонтери, які приїхали до нас із-за кордону. Серед таких небайдужих ентузіастів — Маркус Філлінґер з австралійської благодійної організації Alphadog Animalarmy, яка рятує домашніх і диких тварин.

 

Він iз командою привіз корм у притулки для тварин на Київщині, також планує відловлювати безхатніх тварин на постраждалих територіях й евакуйовувати їх до зоопритулків у Європі.
    

Днями винесли з палаючої квартири котика, а реанімували його рятувальники в Умані. Як розповіли «Україні молодій» у Головному управлінні ДСНС у Черкаській області, в охопленому димом приміщенні лежав кіт і практично не подавав ознак життя.

 

Рятувальники винесли чотирилапого на свіже повітря, змочили йому голову водою і дали подихати за допомогою апарата на стисненому повітрі. І котик отямився.
    

І це все — про людяність. Навіть якщо питання про допомогу тваринам і порятунок чотирилапих.