У змаганнях зі спортивної риболовлі взяли участь 16 команд держпідприємства «АНТОНОВ»

24.09.2021
У змаганнях зі спортивної риболовлі взяли участь 16 команд держпідприємства «АНТОНОВ»

Ловися, рибко. (Автор фото А. Полторак (ДП «АНТОНОВ»).)

Змагання зі спортивної риболовлі відбулися на Нижньому озері села Круглик (Києво-Святошинський район Київської області) у філії «Антонов-Агро», підсобному господарстві держпідприємства (ДП) «АНТОНОВ». У них узяли участь 16 команд, за які вболівали близько 80 співробітників.


Вага виловленої впродовж п’яти годин риби сягнула понад 7,6 кг. Переможцем у командному заліку стала команда «Максимум» (Максим та Ольга Шелест), улов якої становив 4,85 кг.

 

Друге місце посіла команда «Чайка» у складі Андрія і Світлани Мороз (860 г). Різниця всього в 10 грамів відділила від «Чайки» володарів третього місця — представників команди IT-FISH Олександра Шафранюка і Богдана Олішинського, які зловили 850 г риби.


Максим Шелест отримав перемогу в номінації Big FISH за впійманого білого амура вагою в 1,5 кг, довжиною пів метра. Він же посів перше місце в особистому заліку (4,85 кг улову).

 

Під час змагань не пас задніх і водій автобуса «Богдан» Юрій Гнетило (команда «Сам»), який доставив учасників до місця риболовлі. Змінивши кермо на вудочку, він наловив 900 грамів риби. Третє місце в особистому заліку — за Андрієм Морозом (860 г риби).


Спортивна риболовля для співробітників «АНТОНОВА» — подія традиційна. Організаторами змагань з риболовлі стали профком первинної організації Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України (ПАУ) на ДП «АНТОНОВ» і філія «Антонов-Агро».


Антоновському сімейному святу понад 50 років. Найменшим «рибалкою» нинішніх змагань став шестимісячний Ілля Мазур. Його мама — Любов Мазур — розповіла, що вони з рідною сестрою — Любов’ю Рословою (команда Foxes) — закохалися у риболовлю ще в початкових класах школи.

 

Перші навички засвоїли завдяки батьку (якого вже немає на світі, а от захоплення продовжує об’єднувати їхню родину). Наймолодша ж із трьох донечок Геннадія Чирка (команда «Кракен») — Кіра, котрій трохи більше року, стала найменшою леді-рибалкою.


Володарі перших трьох місць забрали рибу безплатно. Господарі з Круглика пригостили всіх гостей смачною юшкою та кулішем. Пісенний і танцювальний настрій створив вокально-інструментальний ансамбль профкому ПАУ на ДП «АНТОНОВ» «А-ВІА» під керівництвом Олександри Сивової.


Директор філії «Антонов-Агро» Михайло Ступерський розповів «УМ», що на вихідні у 65 секторах Верхнього і Нижнього озер, як правило, рибалять 30-40 відвідувачів. За січень-серпень цього року з озер філія отримала 1,2 млн грн доходу, при цьому вкладено у зариблення 600 тис. грн.

 

Промислове рибне господарство, на якому спеціалізується філія, є прибутковим. На Верхньому озері керівництво філії планує встановити кіоски зі своєю продукцією та створити комфортнішi умови для відвідувачів.


Начальник дільниці рибальства філії «Антонов-Агро» Олександр Савін поділився, що два роки тому співробітники філії виловили коропа вагою 34,5 кг! Назвали його «Т-34». Сфотографували і... випустили. Так що у потенційних рибалок Круглика залишається шанс його впіймати. Раптом пощастить!

 

Вікторія КОВАЛЬОВА