Аеропорти і колії до свята: Зе-влада витратить на 30-річчя Незалежності 5,5 мільярдів

23.06.2021
Аеропорти і колії до свята: Зе-влада витратить на 30-річчя Незалежності 5,5 мільярдів

Тут готують видовища. (Фото з сайту unian.net.)

Майже 5,5 млрд гривень до 30-річчя України. У Міністерстві фінансів порахували бюджет Дня незалежності.

 

На урочистості нібито планують ви­тратити 100 мільйонів гривень. Решту коштів спрямують на інфраструктурні проєкти.

 

«План заходів iз підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України, окрім святкових урочистостей, включає масштабні інфраструктурні проєкти, зокрема такі, як модернізація шести регіональних аеропортів, розбудова євроколії Київ — Львів — Скнилів, завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдит тощо. Прогнозована сума в обсязі 5,4 млрд грн включає витрати на будівництво та модернізацію таких об’єктів. Сума витрат безпосередньо на урочистості прогнозується на рівні 100 млн гривень», — зазначають у Мінфіні.


Минулорічний День незалежності обійшовся державі у понад 1,6 млн гривень. У 2019-му на святкування витратили 550 тисяч гривень. Цього року ми відзначатимемо 30-ту річницю незалежності.

 

У Києві планують провести військовий парад, у якому буде задіяна й авіація ЗСУ та країн-партнерів.

 

А ще буде організовано урочисте проходження катерів, демонстрацію озброєння й військової техніки в повітрі та на річці Дніпро в районі Київського річкового вокзалу й Труханового острова. Урочистості проведуть і в Одесі, із залученням бойових кораблів і суден.


А от на День прапора у столиці відбудеться церемонія урочистого підняття Державного прапора України за участю президента, місцевої влади.

 

Синьо-жовті стяги піднімуть також у містах, де реалізовують проєкт «Найбільший Державний прапор України», в українських посольствах та консульствах.