Вірні клятві Гіппократа

09.06.2021

Шановна редакціє української народної, щирої та правдивої газети «Україна молода»! Щиро дякую вам за вашу працю, служіння українському народу та нашій прекрасній країні.


Звертається до вас від імені ще десятьох працівників ветеран праці трудового колективу ПрАТ «Готельний комплекс «Дніпро», який належав до Державного управління справами (ДУС), на жаль, проданого у приватні руки. Усіх ветеранів праці після виходу на пенсію було взято на облік для подальшого обслуговування медичним закладом ДУС.

 

Цей заклад залишив нам у спадок прекрасну поліклініку, яка має сучасне новітнє медичне обладнання. Та найбільшим надбанням цього закладу є трудовий колектив, у якому працюють висококваліфіковані лікарі всіх медичних профілів.

 

Окрім професіоналізму, їм ще притаманні високі моральні та етичні якості. Вірою й правдою вони слідують даній ще в студентські часи клятві Гіппократа.

 

Усі свої знання, набуті у вишах, багаторічний практичний досвід та навики застосовують у щоденній праці на зміцнення здоров’я громадян. Один із відомих людей свого часу сказав: «Здоров’я народу — багатство країни!».

 

Звертаємося до вашої газети, щоб на ваших шпальтах надрукувати звернення та подяку цим чуйним медичним працівникам клініки №2 ДУС, щоб про них знала вся Україна.


Велика заслуга в такій роботі клініки головного лікаря Слабіцької Наталії Павлівни, заступника головного лікаря з медичної частини Коротун Світлани Іванівни — саме їм потрібно дякувати за формування колективу однодумців, починаючи від санітарок, лаборантів, технічних працівників і закінчуючи завідувачами відділень.

 

Особлива подяка працівникам реєстратури, які зустрічають відвідувачів одними з перших.

 

Для більшості з пацієнтів їхні прізвища невідомі, проте своїх відвідувачів вони впізнають навіть за голосами, коли ті ще тільки вітаються з вахтерами при вході, і зустрічають їх усмішками та викладеними картками на стійці.


Та особливої подяки й поваги заслуговують лікарі: завідувачка лікувальним відділенням С. М. Євгоровська, терапевти О. В. Горбунова, В. В. Авер’янов, Т. О. Галас, Л. В. Баган, П. М. Старцев, кардіолог О. І. Медведенко, С. А. Квасніцька, ендокринолог В. М. Резніченко, ФТК Л. О. М. Квасніцька, офтальмологи Л. І. Гудзовська та Т. Ю. Івченко, хірург Б. М. Костантінов, уролог А. І. Єфремов, отоларинголог П. А. Букатін, дерматолог Л. Є. Красун, завідувач кабінету УЗД М. О. Новобранцев, лікар УЗД О. В. Єременко, завідувачка стоматологічним відділенням О. Я. Федотова, стоматолог О. В. Мазур, невропатолог С. А. Квасневська.


Під час розгулу світової пандемії коронавірусу про наших медиків заговорив увесь світ. Почали пропонувати роботу в найбагатших країнах світу, які потихеньку визнають дипломи медичних закладів колишнього Радянського Союзу та України.

 

У нас багато розумних та професійних лікарів, медичних сестер, які вміють і знають, як лікувати. Надавши їм усе необхідне (кисневі апарати, вакцину, ПРЛ-тести, фінансування, достойні зарплати), держава може врятувати нашу медичну систему від руйнації. Сьогодні все тримається на жертовності наших медичних працівників. Лише завдяки їхній самовіддачі вдається рятувати тисячі людей від підступного вірусу.


Обурює, що наші теле- та радіоканали, преса мало приділяють уваги героїчній праці українських медиків під час пандемії, а подеколи й просто звинувачують їх ледь не в усіх смертних гріхах. А вони насправді заслуговують на нашу шану, турботу, комфортні умови праці.

 

Ми всі повинні зробити так, щоб професійні й якісні медичні послуги були доступними всім без винятку, незважаючи на їхній соціальний статус чи матеріальне становище.


Сподіваємося, що наші можновладці прочитають це звернення у вашій газеті, почують щирий та правдивий голос народу. А ми, в свою чергу, хочемо ще раз висловити слова подяки всім медичним працівникам та їхнім родинам, побажати міцного здоров’я, достатку.

 

Олександр СУЧКОВ,
ветеран праці (61 рік трудового стажу),
та ще десять підписів
Київ