«Кваліфаєрка» Ангеліна Калініна сенсаційно переграла експершу ракетку світу на «Ролан Гарросі»

01.06.2021
«Кваліфаєрка» Ангеліна Калініна сенсаційно переграла експершу ракетку світу на «Ролан Гарросі»

Дебютний матч в «основі» Відкритого чемпіонату Франції Ангеліна Калініна відзначила перемогою над знаною німкенею Кербер. (Фото xsport.ua.)

Уже став доволі звичним факт, що останні турніри з серії «Великого шолома» в переважній своїй більшості проходять без українських тенісистів-чоловіків.

 

Ось і на цьогорічному «Ролан Гарросі» (в його основі) знову змагаються лише представниці вітчизняного тенісу.


І вже в перші дні Відкритої першості Франції українські майстрині великої ракетки привернули до себе підвищену увагу спортивної спільноти.


Не маючи навіть досвіду виступів в основному раунді ґрунтового «мейджора», на старті цьогорічних змагань Ангеліна Калініна спромоглася на гучну сенсацію.

 

У першому колі вона несподівано переграла посіяну під 27-м номером імениту німкеню, колишню першу ракетку планети — Ангелік Кербер.

 

«Я дуже пізно включилася в матчі», — пояснила свій прокол німецька тенісистка.


Вочевидь, після успішно подоланої кваліфікації «РГ»-2021 Калініна (139-та ракетка WTA) отримала потрібний для неординарних ходів енергетичний заряд і в доволі легкій та невимушеній манері — 6:2, 6:4 — залишила за бортом турніру титуловану опонентку. Цікаво, що перемога над Кербер стала 14-м поспіль успіхом Ангеліни в сезоні.


Подібного сюрпризу в Парижі також можна очікувати й від іншої української «кваліфаєрки» Катарини Завацької (129-та ракетка світу).

 

Перед грою з рейтинговою представницею Греції — Марією Саккарі (18-й номер посіву) — Завацька здобула важливий ігровий досвід у відбірковому раунді «РГ».

 

Для свого другого в кар’єрі виступу в «основі» «РГ» їй так само, як і Калініній, довелося пройти три раунди кваліфікації, фінал якої вона завершила перемогою над росіянкою Гасановою (6:2, 6:1).


Загалом, жереб виявився не надто прихильним до українських тенісисток на цьогорічному «РГ». Трьом із п’яти наших співвітчизниць випало розпочинати «Ролан Гаррос» матчем з представницею сіяної когорти.


В активі суперниці Марти Костюк — іспанки Гарбіньє Мугуруси — вже є тріумф на паризькому ґрунті.

 

І нехай на «РГ»-2021 вона не входить до числа головних його рейтинг-фавориток, думається, і з 12-м номером посіву можна претендувати на повторення свого ґрунтового успіху 2016 року.


На перший погляд, трохи простіше на старті Відкритого чемпіонату Франції мало бути Катерині Козловій.

 

Австралійка Айя Томлянович зірок iз неба не хапає, проте навіть у такому статусі вона без проблем переграла Катю — 6:2, 6:4. Як результат, другий рік поспіль Козлова залишає «РГ» після стартового раунду.


А от від прими вітчизняного тенісу Еліни Світоліної її уболівальники в столиці Франції очікуватимуть серйозних звершень.

 

Уже тричі вона грала в чвертьфіналі ґрунтового «шолома», тож, без сумніву, має потенціал і для вищого стрибка. Нещодавні заручини з відомим французьким тенісистом Гаелем Монфісом мають додати українці фанатських голосів.

 

Певною мірою, корти «РГ» стануть трохи ріднішими для Еліни, і в цьому контексті її стартовий поєдинок проти господарки змагань Осіан Бабель не повинен був перетворитися на щось надзвичайне.