На Черкащині чиновники розікрали 4 мільйони на програмі з розвитку садівництва

18.05.2021

СБУ підозрює чиновників однієї з районних державних адміністрацій Черкащини в корупційній схемі.

 

«За попередньою версією, вони вступили у змову з керівником агрофірми, що призвело до розтрати близько 4 мільйонів гривень із загальнодержавної програми з розвитку садівництва», — розповідає «Україні молодій» Катерина Дрога з управління СБУ в Черкаській області.


Оперативники спецслужби встановили, що схему організували на основі неправдивої інформації щодо обсягів виконаних робіт.

 

Керівник агрофірми вніс неправильні дані в документацію і попросив дер­жаву про компенсацію своїх «витрат». Чиновники, з якими вони були у змові, це прохання задовільнили.


Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці вилучили в РДА та офісі агрофірми всі документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність на шкоду державі.

 

Тож слідчі СБУ вже повідомили про підозру директору агрофірми. Заходи з викриття оборудки проводились за координації головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з управлінням СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури».