Реальний шанс: у фіналі Ліги чемпіонів можуть зійтися «Челсі» і «Манчестер Сіті»

30.04.2021
Реальний шанс: у фіналі Ліги чемпіонів можуть зійтися «Челсі» і «Манчестер Сіті»

Завдяки хорошій витримці «Манчестер Сіті» в гостях здобув вольову перемогу над «ПСЖ». (Фото з сайту psg.fr.)

Утілювати в життя свої погрози щодо виключення з Ліги чемпіонів засновників Європейської Суперліги УЄФА не довелося, оскільки довгого життя у цього скандального проєкту просто не вийшло.

 

Хоча побоювання стосовно способу завершення поточного розіграшу ЛЧ усе ж були, адже троє з чотирьох півфіналістів — «Челсі», «Манчестер Сіті» та «Реал» — входили до групи 12 клубів, які намагалися змінити основи футбольного «світопорядку».

 

В один момент дехто навіть прогнозував, що в УЄФА можуть достроково завершити нинішній «лігочемпіонський» турнір, віддавши трофей четвертому, не задіяному в сумнівній змові клубу — французькому «ПСЖ».


Однак найгіршого розвитку подій у європейському футболі вдалося уникнути, й поточний єврокубковий сезон усе ж завершиться в спокійному руслі.


Щоправда, напередодні першого півфінального поєдинку проти «Челсі» наставник «Реалу» Зінедін Зідан усе ж мусив відповідати на запитання представників іспанських ЗМІ, котрих цікавила його думка щодо ймовірного виключення королівського клубу (як головного натхненника створення Європейської Суперліги) з наступного розіграшу Ліги чемпіонів.

 

«Це просто смішно. Більше з цього приводу сказати мені нічого», — відреагував Зідан, наголосивши на необхідності максимальної концентрації на поточних подіях.


А перший півфінал проти «аристократів» став для «реалістів» непростим випробуванням. Попри перевагу власного поля, підопічні Зідана провели вельми обережну гру, чим неабияк здивували футбольних експертів. Ані перемоги, ані «сухих» воріт «Реал» не отримав, тож на гру-відповідь мусить готуватися з подвійним завзяттям.

 

«Шанси на вихід до фіналу в нас є, але в повторному поєдинку потрібно перемагати», — відзначив французький наставник мадридського клубу.


Так само лише про гостьовий тріумф у другому півфінальному двобої має думати й наставник «ПСЖ» Маурісіо Почеттіно, адже на рідному «Парк-де-Пренс» парижани дозволили «Манчестер Сіті» здобути вольо­ву перемогу — 2:1.

 

«Ми пропустили два випадковi м’ячі, однак слід визнати, що суперник створив усе ж більше, ніж наша команда, небезпечних моментів», — сказав Почеттіно.


Примітно, що оживилася гра англійської команди після виходу на поле в середині другого тайму українського півзахисника Олександра Зінченка. При цьому новоспечений капітан збірної України взяв безпосередню участь у першій голевій атаці «МС».

 

«Половина шляху. Через тиждень зіграємо знову. Уперед, «блакитні», — написав Зінченко на своїй сторінці в «Інстаграмі».


Очільник «городян» Хосеп Гвардіола дії своїх підопічних у другому таймі паризького матчу назвав чудовими, виказавши особливе захоплення двома забитими на виїзді м’ячами. Утім іспанський спеціаліст наголошує, що пройдено лише половину півфінальної дистанції й попереду — другий тайм.


До речі, подейкують, що в наступному сезоні УЄФА може скасувати правило виїзного гола. За новими правилами, воно діятиме лише в межах основного часу і не поширюватиметься на овертайм.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Півфінали. Перші матчі. «ПСЖ» (Франція) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 1:2 (Маркіньйос, 15 — де Брюйне, 64; Махрес, 71; вилучення: Гуйє, 77 («П»)), «Реал» (Іспанія) — «Челсі» (Англія) — 1:1 (Бензема, 29 — Пулішич, 14).