В Укроборонпромі оголосили конкурс на посаду керівника заводу імені Малишева

23.12.2020
В Укроборонпромі оголосили конкурс на посаду керівника заводу імені Малишева

Завод імені Малишева став першим підприємством, яке відвідав новий гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв після призначення на цю посаду.

Із середини січня наступного року Укроборонпром підбиратиме кандидатуру на посаду директора Харківського заводу імені Малишева, оскільки завершується термін контракту чинного керівника.

 

«У зв’язку з переходом на наступну стадію трансформації, — повідомила пресслужба відомства, — концерн висуває нові вимоги до компетенції та досвіду майбутнього очільника підприємства, що відповідають новим стратегічним викликам».


Процес відбору проходитиме у два етапи. Ті, хто здолають перший тур, повинні описати реальний стан заводських справ, включаючи всі мінуси виробництва, а також запропонувати варіанти виходу з кризи.

 

Додаткове завдання — план дій на перші 100 днів каденції. Усіх претендентів перевірять на добропорядність, наявність конфлікту інтересів та участь у корупційних схемах.

 

За прозорістю процесу відбору спостерігатимуть представники Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Комітету ВР iз питань національної безпеки, оборони та розвідки, РНБОУ, посольств країн Великої сімки та незалежних антикорупційних громадських організацій. Заявки на участь у відборі претенденти можуть подавати до 15 січня 2021 року.


До речі, завод імені Малишева став першим підприємством, яке відвідав новий гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв після призначення на цю посаду кілька тижнів тому.

 

Свій вибір­ він пояснив не лише потенціалом актуального на сьогоднішній день виробництва, а й численними проб­лемами, що давно потребують реакції державного власника.

 

«У нас амбітні плани на наступний рік, — сказав він після короткої екскурсії цехами. — Ми недавно обговорювали на нараді те, яким буде державне оборонне замовлення на наступний рік. Незабаром зробимо кілька презентацій можливостей підприємств для дер­жавних замовників — Міністерства оборони та Генштабу. Покажемо низку машин — і «Оплотів», і «Дозорів», і «Т-64». Йшлося як про виробництво, так і про ремонт військової техніки.


Наразі на підприємстві працює 3 тис. 430 людей. Середня заробітна плата тут складає 11,5 тисячі гривень.

 

«Так, вона, на жаль, не надто висока, але для нашого регіону і не найменша, — повідомив теперішній директор заводу Василь Крилас.

 

— Утім у нас є дефіцит робітників. Наступного року нам потрібні будуть зварювальники, складальники... Усе залежатиме від того, яким буде дер­жавне замовлення». Поки що «малишевці» мають контракт на виготовлення 15 лінійних і 60 плаваючих БТР-4Є. Тут також регулярно проводять ремонт техніки, що задіяна на лінії розмежування з ОРДЛО.

 

Як повідомляла "УМ", суднобудівний завод «Океан», що у Миколаєві, будуватиме турецькі бойові корвети для потреб Військово-морських сил України.