Карантин вихідного дня: підприємців одеського ринку «7 кілометр» лякають штрафами за протест

24.11.2020
Карантин вихідного дня: підприємців одеського ринку «7 кілометр» лякають штрафами за протест

На Одещині люди протестують проти знищення їхнього бізнесу.

Розганяти непокірних торговців одеського ринку «7 кілометр», які протестують проти руйнівного карантину вихідного дня з неділі, 22 листопада, приїхало на ранок понеділка понад двісті поліціянтів на п’яти автобусах.

 

За перекриття частини траси міжнародного значення H-33 «Одеса—Монаші» активістам протесту загрожує штраф або позбавлення волі строком до трьох років.

 

Дії учасників кваліфікували за частиною 1 статті 279 КК України («Блокування транспортних комунікацій»).
    

Бунтарі палили багаття та майже всю ніч провели в наметах поряд iз перекритою дорогою на Овідіополь, демонструючи свою непокору рішенню влади про заборону на торгівлю в суботу та неділю. Мітингувальники так i не дочекалися прибуття новообраного мера Геннадія Труханова та пообіцяли продовжити безстроковий мітинг під вікнами Одеської облдержадміністрації.
    

«Від безстрокового мітингу ми готові перейти до безстрокового голодування, бо наш бізнес просто знищують, — обурена власниця торговельної точки на «7 кілометрі» в Одесі.

 

— Ви подивіться, що твориться вихідними днями у продуктових супермаркетах, де створюють неймовірні стовпотворіння, але це нікого не хвилює. А от у нас тут на свіжому повітрі, виявляється, коронавірусу більше, ніж у них, й нам працювати не можна.
    

Поки що вимоги підприємців залишаються голосом волаючого в пустелі. В умовах локдауну вихідного дня вторгованих грошей у будні підприємцям не вистачить навіть на покриття оренди, не кажучи вже про прибуток.

 

Дехто з продавців зумів пристосуватися до карантину та перевести свій бізнес у соціальні мережі та месенджери. Однак відсутність реклами й місця для зберігання товару робить їхню діяльність малоприбутковою.
    

«Убивають у всьому світі малий бізнес. Бійтеся голоду, а не вірусу, — голод страшніше набагато, — солідарний iз протестувальниками один зі свідків мітингу на ринку «7 кілометр» Володимир Пилипчук. — Скоро голі будемо ходити та листям прикриватися». Нагадаємо, 11 листопада Кабінет Міністрів ввів в Україні карантин вихідного дня до кінця місяця. Щосуботи та щонеділі заборонено роботу барів, кафе та ресторанів, ТРЦ й інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.