На Донбасі загинули 46 українських військових протягом 2020 року

25.09.2020
На Донбасі загинули 46 українських військових протягом 2020 року

Від 14 квітня 2014 року і до 7 вересня 2020 року внаслідок бойових дій на Донбасі загинули 2660 військових.

Міністерство оборони України оприлюднило кількість бойових i небойових втрат серед українських військових від 14 квітня 2014 року на Донбасі: станом на 7 вересня 2020 року внаслідок бойових дій загинули 2660 військових, 10 131 — поранені.
 
За цей же період Збройні сили України також зазнали небойових втрат: 1142 загиблими; 2316 пораненими. Від початку 2020 року станом на 7 вересня загинули внаслідок бойових дій на Донбасі 46 військових, 318 — були поранені. Небойові втрати від початку 2020 року, за даними МОУ, становили: 53 загиблих, 61 — поранений. 
 
 
Наразі ж ситуація в районі проведення Операції Об’єднаних сил залишається стабільно напруженою. За минулі три доби на ділянках відповідальності українських підрозділів у зоні Операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень «умов перемир’я» з боку збройних формувань Російської Федерації.
 
 
Режим припинення вогню ворог порушив поблизу Попасної, здійснивши два постріли в бік наших позицій з автоматичного станкового гранатомета. На Приазов’ї задокументовано прольоти двох безпілотних літальних апаратів противника з перетином лінії розмежування. Українськими засобами радіоелектронної боротьби ворожі БПЛА типу «квадрокоптер» і «Фантом-4» було нейтралiзовано. 
 
Постріли зі стрілецької зброї, а згодом iз гранатомета, пристосованого для використання мін ПОМ-2, зафіксовано поблизу населеного пункту Мар’їнка.
 
Ще одну ворожу провокацію зі стрілецької зброї зазначено на ділянці неподалік Водяного. В напрямку Водяного з тимчасово окупованої Ужівки виявлено факт додаткового інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів.
 
Вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї також зафіксовано на луганському напрямку неподалік населеного пункту Новоолександрівка.
 
Поблизу населеного пункту Піски внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали осколкові поранення. З ушкодженнями середньої тяжкості вони наразі перебувають у госпіталі.
 
Під час спостережного польоту безпілотний літальний апарат Спільної моніторингової місії ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території зафіксував озброєння з порушенням лінії відведення.
 
Зазначається, що на полігоні поблизу Новоселівки Донецької області задокументовано п’ять танків (Т-72), а неподалік населеного пункту Хрустальний Луганської області — двадцять одну реактивну систему залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм).