У Люботині у гаражі на громадській землі знайшли три тонни боєприпасів

02.09.2020
У Люботині у гаражі на громадській землі знайшли три тонни боєприпасів

Ось такі коштовні арсенали зберігають по гаражах прикордонних областей проросійські «партійці».

Скандал з обстрілом активістів проросійської партії ОПЗЖ під Люботином несподівано отримав гучне продовження.
 
 
Правоохоронці в цьому ж таки місті днями виявили повноцінний арсенал боєприпасів, якому може позаздрити діюча військова частина.
 
 
Цікаво те, що учасники згаданої стрілянини («Нацiональний корпус» i «Патріоти — За життя» Іллі Ківи) вже встигли «приписати» виявлену зброю один одному.
 
 
У свою чергу, правоохоронці утримуються від подробиць, повідомивши, що смертоносна знахідка належить одній із громадських організацій області.
 
Знайдений арсенал, загальною вагою 3 тонни, вразив різноманітністю представлених зразків. Тут вилучили 5 кілограмів тротилу, 2300 боєприпасів та 62 тисячі патронів, майже півтисячі ручних, 49 реактивних протитанкових і 66 ручних димових гранат.
 
А також 20 освітлювальних, мінометних і протипіхотних мін, понад 660 гранатометних вистрілів, 122 пускових ракетних двигуни та різні допоміжні військові пристрої.
 
«Наразі внесено відомості в ЄРДР за частиною першою, статті 263 Кримінального кодексу України, це незаконне поводження зі зброєю, — повідомив прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко. — Земельна ділянка, де розташоване це нежитлове приміщення, належить територіальній громаді. Тобто власника у нього немає».
 
Натомість господаря гаража почали активно «шукати» учасники стрілянини, яка сталася кілька днів тому під Люботином.
 
Ілля Ківа традиційно переклав провину на своїх політичних опонентів з «Національного корпусу», а керівник штабу останнього Максим Жорін у свою чергу запідозрив у незаконному озброєнні молодчиків з організації «Патріоти — За життя».
 
«Зі своїх джерел я отримав цікаву інформацію про власника арсеналу. Це — Олег Ширяєв — куратор «тітушні» Іллі Ківи, — повідомив Жорін у соціальних мережах. — Усі ми нічого не чули про цю справу, оскільки, судячи з усього, їх покривають поліція та прокуратура. Саме тому звертаюся до наших правоохоронних органів: може, ви бодай якось прокоментуєте ситуацію? І сподіваюся, ні в кого більше немає питань із приводу справжніх цілей загонів ОПЗЖ».
 
Цікаво, що згаданий Максимом Жоріним Олег Ширяєв певний час очолював громадську організацію «Східний корпус», що «виросла» з полку Нацгвардії «Азов».
 
Але два роки тому він посварився з куратором цих патріотичних підрозділів Андрієм Білецьким, приєднавшись згодом до проросійських загонів Ківи.
 
До речі, коментуючи інцидент зі стріляниною під Люботином, міністр Арсен Аваков пообіцяв справедливо розібратися у конфлікті цих політичних конкурентів, назвавши їх «зайчиками з мускулами і без мозку».