У Черкасах ентузіасти відкрили мурал із зображенням Кузьми Скрябіна

19.08.2020
У Черкасах ентузіасти відкрили мурал із зображенням Кузьми Скрябіна

Мурал Кузьми і команда, яка його створила. (Фото з «Фейсбука».)

У Черкасах відкрили мурал із зображенням Кузьми Скрябіна, приурочивши це дійство до 52-ї річниці з дня народження музиканта.
 
 
Організатори ідею мурала погодили особисто з дружиною Андрія Кузьменка.
 
 
Відтепер стінопис з образом Кузьми «житиме» на фасаді житлового будинку по вулиці Байди Вишневецького, 60 — це в самому центрі Черкас.
 
 
Поруч із муралом облаштували клумбу з квітами й посадили невеличкі берези.
 
Автором ідеї зі створення муралу відомого українського музиканта є черкащанин Антон Севастьянов. 
 
«Переконаний, що вуличні малюнки завжди прикрашають місто. Я живу в цьо­му будинку, в нас тут глуха стіна, чому б не прикрасити. Тож на 60 квадратах ми з друзями й зробили мурал Кузьми, він був хорошою людиною», — розповідає «УМ» Антон Севастьянов.
 
«Створювати мурал мене запросили разом із другом Ігорем Новіковим. Раніше ми в Черкасах малювали на різних фестивалях та локаціях. Я цим займаюся вже п’ять років. Це таке хобі, яке приваблює мене самим процесом і результатом», — додає Даня Орлов, випускник Черкаського фізико-математичного ліцею.
 
Він каже, що було складно, адже всього лічені дні випадали на роботу, але всі впоралися — кілька людей одночасно працювали над муралом. 
 
Витвір вуличного мистецтва обійшовся у 20 тисяч гривень. Ці кошти зібрали ентузіасти. Тож Антон Севастьянов говорить, що дуже вдячний усім добровільним помічникам.
 
«Під час роботи над проєктом знайшов багато нових друзів, переконався у старих. Дякую всім, хто нам допомагав коштами, хто воду привозив, фарбу купував, хто надав квіти та дерева. В цьому сила — в об’єднанні людей», — зазначає Антон.
 
Він говорить, що міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який був на відкритті стінопису, запропонував їм створити в майбутньому мурал на стіні будинку навпроти міського РАГСу. Тож команда арт-об’єкта вирішила прикрашати Черкаси й надалі.