Просто неба і безкоштовно: у парку Шевченка в Києві можна дивитися найкращі українські фільми

07.08.2020
Просто неба і безкоштовно: у парку Шевченка в Києві можна дивитися найкращі українські фільми

У столичному парку Шевченка для киян та гостей міста з’явилася унікальна можливість подивитися найкращі фільми сучасного українського кінематографа просто неба.
 
 
Організатор Up Ua Studio, за підтримки Держкіно, Шевченківської райдержадміністрації та «Київзеленбуду» надає таку чудову можливість абсолютно безплатно. 
 
 
Покази тривають уже другий тиждень. Стартували вже знаковою комедією «Мої думки тихі». Охочі в парку напроти Червоного корпусу Університету Шевченка вже побачити такі українські стрічки, як «Додому», «Припутні», «Сторожова застава», «Фокстер і Макс», «Безлюдна країна». 
 
Програмна директорка Таїсія Пугач констатує, що кінопокази просто неба триватимуть до 15 вересня. Повний перелік фільмів на наступний тиждень кожен бажаючий може знайти на сторінці кіновернісажу в«Фейсбуці». Великий екран, сучасний проєктор, гучний та якісний звук і вечірня прохолода щоразу допомагають насолодитися переглядом.
 
Актори Світлана Орлiченко та Євген Нищук на кінопоказі просто неба.
Фото з «Фейсбука».
 
Уже за годину до початку кожного сеансу майже неможливо знайти вільне місце. Люди «окуповують» навіть газони поряд із зоною стільців і підніжжя пам’ятника Шевченка. (Кам’яний Кобзар, мабуть, трохи шкодує, що його обличчя повернуте не в бік екрана).
 
«Хороше кіно під відкритим небом у самому серці Києва ще й у гарній компанії — що може бути краще? — поділився враженнями екс-міністр культури Євген Нищук після перегляду в парку стрічки «Додому» Нарімана Алієва. — Потужне, глибоке кіно та біль за вкраденим домом — нашим українським Кримом».
 
Того дня серед глядачів були, зокрема, виконавець головної ролі Ахтем Сеітаблаєв, акторки Катерина Степанкова та Світлана Орліченко. І перед показом кожної стрічки є можливість поспілкуватися з творцями кінороботи, яку показують.
 
Кіновернісаж просто неба сприяє поширенню та популяризації вітчизняних фільмів й акторів, можливо, навіть приверне увагу інвесторів. Кінофестиваль має на меті довести, що вітчизняне кіно гідне уваги й не поступається фільмам iз більшими бюджетами. 
 
Катерина САМЧЕНКО, 
Григорій ТУРШУКОВ