Наукова бібліотека Харківської політехніки відкрила свої філіали на передовій

19.06.2020
Наукова бібліотека Харківської політехніки відкрила свої філіали на передовій

Треба немало знань, щоб їхали танки швидко. (Фото з сайта armyinform.com.ua.)

Військові танкових бригад, що служать на лінії зіткнення, у вільну годину продовжують освоювати нові технології.
 
 
Такі умови для них створили співробітники науково-технічної бібліотеки університету, які тісно співпрацюють iз лабораторією дистанційної освіти Харківського військового танкового інституту.
 
 
Останній входить до структури Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (НТУ «ХПІ») і є основним навчальним майданчиком iз підготовки танкістів та офіцерів для ЗСУ. 
 
«На передовій ми відкрили кілька філіалів, куди передали книжки зі свого фонду, — повідомила директорка бібліотеки Лариса Семененко. — Йдеться, в основному, про технічну літературу і посібники з вивчення будови та принципів роботи танків Т-64А. Це допомагає хлопцям самостійно ремонтувати машини в разі поломки, набуваючи тим самим нового практичного досвіду». 
 
Військові також отримали повний доступ до електронної бази книгосховища університету і тепер мають змогу продовжувати навчання в польових умовах. Вибір у них справді великий.
 
За даними світового рейтингу бібліотек інститутів Transparent Ranking: Institutional Repositories by Google Scholar, репозиторій НТУ «ХПІ» увійшов до сотні кращих у світі. Він посів 85-те місце серед усіх представлених інституційних ресурсів і третє — серед українських.
 
Усього в престижному відборі брали участь 2 тис.700 учасників. Рейтинг оцінює бібліотечні бази за одним критерієм — кількістю документів ресурсу, які проіндексовані пошуковою системою Google Scholar.
 
«Це означає, що наші вчені роблять справжню науку, — каже Лариса Семененко. — Вони показують справжні наукові результати, а ми, як бібліотекарі, коректно це розміщуємо і демонструємо світовій спільноті. Наше завдання — популяризувати досягнення українських науковців через успіхи Національного технічного університету «ХПІ».