«Королівські» піхотинці знищили ворожу позицію у районі Санжарівки на Дебальцевському напрямку

17.06.2020
За минулу добу збройні формування Російської Федерації сiм разів порушили режим припинення вогню.
 
Загарбники обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм, ПТРК, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. 
 
На луганському напрямку, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», на підступах до Оріхового та Новолуганського, російські найманці вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог застосував протитанкові ракетні комплекси поблизу Новоселівки Другої. Під обстріли з автоматичних станкових гранатометів i великокаліберних кулеметів потрапили українські захисники неподалік Павлополя. 
 
По опорних пунктах у передмісті Авдіївки противник задіяв гранатомети різних систем i великокаліберні кулемети, а біля Кам’янки агресор відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів i стрілецької зброї. Неподалік Мар’їнки окупанти використовували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. 
 
Унаслідок обстрілів iз боку загарбників троє воїнів Об’єднаних сил отримали поранення, а ще один — бойове травмування. Наші захисники, утримуючи оборону, дали гідну відсіч. За даними розвідки, минулої доби було поранено трьох окупантів. 
 
Пресслужба 24-ї механізованої бригади ЗСУ ім. короля Данила виклала в мережу відео, на якому видно, як військові знищили позицію російських найманців, із якої не вщухали обстріли в український бік.
 
«Незважаючи на значні втрати, які ворог зазнав у смузі відповідальності 24 ОМБР імені короля Данила, він продовжує здійснювати обстріли. Відтак королівськими піхотинцями було виявлено місце зосере­дження ворожих боєприпасів на одній із позицій, які окупанти звозили туди впродовж кількох діб. Завдяки вмілим i скоординованим діям військовослужбовців бригади цей склад вдалося повністю знищити точковим ударом чергових вогневих засобів», — ідеться в повідомленні підрозділу. 
 
Також стало відомо, що вогнем у відповідь на систематичні провокаційні обстріли підрозділ ЗСУ знищив позицію бойовиків у районі Санжарівки на Дебальцевському напрямку. В цей час там перебувала група розвідників бо­йовиків.
 
Про це повідомив блогер Анатолій Штірліц та опублікував скрін повідомлення окупантів, в якому йдеться, що тепер для Збройних сил відкрито дорогу на Мандрівку, а звідти до Дебальцева 9 км. 
 
Штірліц пише, що «невідомий «комітет визволення Донбасу» висунув ультиматум пасічніку». За його словами, в разі невиконання всіх вимог обіцяють проведення масштабних протестів у різних містах на пов’язаних із шахтарським страйком окупованих територіях. І на цей раз пишуть, що відсутність мобільного зв’язку не стане перешкодою!