У Черкасах відкрили хостел для спортсменів

12.06.2020
У Черкасах відкрили хостел для спортсменів

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко (праворуч) ознайомлюється з побутовими умовами нового хостелу для спортсменів. (Фото надане пресслужбою Черкаської міської ради.)

На території комунального підприємства «МСК «Дніпро», який містяни за давньою звичкою й досі називають Центральним стадіоном, відкрили сучасний хостел для спортсменів.
 
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, кімнати під тимчасове житло переобладнали на другому й третьому поверхах адміністративної будівлі, по вулиці Смілянській, 78.
 
 
Одночасно поселитися у новому хостелі зможе до 57 спортсменів. Тут є все найнеобхідніше для їхнього комфортного перебування. За словами міського голови Анатолія Бондаренка, раніше в адміністративній будівлі стадіону були офіси кількох місцевих спортивних команд.
 
Після рішення відкрити хостел тут провели перепланування приміщень, капітально відремонтували їх та облаштували необхідними меблями. Кошти для реконструкції та закупівлі меблів спрямували з міського бюджету.
 
«Ми продовжуємо працювати над поліпшенням спортивної інфраструктури в місті та створювати комфортні умови як для тренувань, так і загалом перебування спортсменів. У цьому хостелі житимуть команди, які приїжджатимуть до нас на навчально-тренувальні збори або ж на змагання», — зазначає Анатолій Бондаренко.
 
У Черкасах впродовж останніх років вчетверо зросла фінансова підтримка фізичної культури й спорту. Якщо чотири роки тому на галузь було спрямовано з міського бюджету 16 мільйонів гривень, то в нинішньому цифра зросла до 70 мільйонів.