«Укроборонпром» призначив відповідальним за безпеку заводу імені Малишева прихильника Путіна

02.06.2020
«Укроборонпром» призначив відповідальним за безпеку заводу імені Малишева прихильника Путіна

Державний концерн «Укроборонпром» потрапив до гучного кадрового скандалу, призначивши відповідальним за безпеку вітчизняного «танкограду» відвертого симпатика країни-окупанта Вадима Поляха.
 
 
Як відомо, Харківський завод імені Малишева спеціалізується на випуску та модернізації військової бронетехніки, що постійно надходить до бойових частин ВСУ.
 
 
Тож поява на цьому підприємстві колишнього втікача до РФ викликала чималий резонанс.
 
Правда про керівника служби безпеки заводу викрилася завдяки російському блогу, який ведуть в інтересах кремлівських спецслужб співробітники Центру аналізу стратегій і технологій. Саме там було надруковане інтерв’ю з Поляхом шестирiчної давності, де він розповідає про свій переїзд до Орловської області в надії отримати там роботу за фахом. 
 
Це «одкровення» втікача потрапило на очі відомому журналісту Юрію Бутусову, який звернувся до «Укроборонпрому» з проханням перевірити благонадійність новопризначеного начальника. Там підтвердили той факт, що Полях пройшов конкурсний відбір, але при цьому повідомили про його звільнення через появу «нових даних».
 
Загалом, відвертий сепаратист, який в інтерв’ю російському виданню «Орел-регіон» кликав в Україну «російські танки-визволителі», пропрацював на своїй посаді кілька місяців, маючи прямий доступ до найвищої державної таємниці.
 
«А в тому інтерв’ю Полях заявив, що отримує посвідку на проживання в РФ, що збирається забрати в Росію сім’ю й отримати роботу в управлінні МВС Орловської області РФ. Про це він домовлявся з начальником міліції Савенковим», — написав Юрій Бутусов. 
 
Свій кадровий ляп в «Укроборонпромі» переадресували компетентним органам. Мовляв, саме там не догледіли сумнівний факт у біографії кандидата.
 
«Полях перед призначенням пройшов усі перевірки: поліграф і спеціальну перевірку служби безпеки, — відповів на запит Бутусова начальник служби безпеки концерну Костянтин Бушуєв. — Спецперевірка нічого не показала. Перевіряло СБУ Харківської області.
 
Але як тільки вчора ми отримали інформацію, приблизно в 17.00 було ухвалено рішення про звільнення. Усі матеріали ми негайно передали в департамент контррозвідки СБУ, будемо співпрацювати з розслідуванням. Проводимо на підприємстві службову перевірку». 
 
За даними «Цензор.нет», інформацію про перебування в РФ і контакти з росіянами Полях свідомо приховав. Мабуть, був упевнений, що про його плани на роботу в російській міліції та сепаратистські одкровення ніхто не дізнається.
 
«Це ще один доказ того, що система управління в Україні померла, — переконаний Юрій Бутусов. — Відомства, які відповідають за безпеку, не розуміють своєї місії. Факт із Поляхом — це демонстрація безпрецедентної недбалості й бездарності посадових осіб, починаючи від СБ заводу й завершуючи СБУ в Харківській області. Схоже, у нашому випадку дійсно треба все зруйнувати, а вже потім...»