У Черкасах неподалік Долини троянд створюють новий Молодіжний парк

18.03.2020
У Черкасах неподалік Долини троянд створюють новий Молодіжний парк

У парку «Молодіжний» висадили нові дерева. (Фото надане пресслужбою Черкаської міської ради.)

У Черкасах, у мікрорайоні Митниця, який розташований на березі Дніпра, наразі розпочато озеленення території, на якій буде новий сучасний парк.
 
 
Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.
 
 
Як розповідає начальник міського відділу екології Володимир Гусаченко, раніше ця територія перебувала в оренді, потім угоду скасували. Оскільки місцину було занедбано та засмічено.
 
«Тоді на нараді з міським головою вирішили розбити там гарний парк. Тож міськвиконком і міська рада ухвалили рішення про створення об’єкта природно-заповідного фонду — парку «Молодіжний». Нині він перебуває на балансі облради і очікує рішення про занесення до природно-заповідного фонду України», — пояснює пан Володимир.
 
Він каже, що новий парк матиме територію у 7,5 га. Нині там уже провели розчищення більшої частини території і розпочали озеленення. Висаджена алея платанів, сосни, ялини і дерева листяних порід. Близько 150 дерев планують висадити ще 20-21 березня під час проведення Всеукраїнської акції «Озеленимо Україну».
 
«Також є ідея створити тут «Алею молоді». Щоб випускники шкіл замість того, щоб запускати у повітря кульки, висаджували дерева у цьому парку. Сподіваємося, така традиція приживеться серед черкаських випускників», — веде далі Володимир Гусаченко.
 
І додає, що нині виготовляється ескізний проєкт парку, який потім буде винесено на розгляд громадськості. Тож жителі міста зможуть внести ще й свої пропозиції.