У Ніжині виробляють шоколад без цукру

18.03.2020
У Ніжині виробляють шоколад без цукру

Ніжинський шоколад Оксани Труш особливий. (Фото SEEDS.)

В Україні можна тепер скуштувати шоколад без цукру вітчизняного виробництва.
 
 
Популярний смаколик пропонує споживачам українська майстриня Оксана Труш, засновниця власного бренду з Ніжина Чернігівської області.
 
 
Замість цукру жінка використовує не менш солодкий, але набагато корисніший мед.
 
 
Як розповіла ресурсу SEEDS сама пані Оксана, цей солодкий інгредієнт став частиною її шоколадних рецептів зовсім не випадково. Адже її родина має власну сертифіковану пасіку.
 
«А ще в нас маленькі діти, і ми хотіли, щоб вони мали змогу їсти не тільки звичні магазинні смаколики, але і щось солодке та корисне. З цього і народилася ідея створити шоколад без цукру», — розповідає ніжинська кондитерка.
 
Вона пригадує, як шукали рецепти нових смаколиків, дізналися про шоколад на меду і подумали, що таке варто розпочати виготовляти. Далі довго експериментували — рецептів існує безліч, однак ідеальне співвідношення інгредієнтів удалося відшукати тільки під час тривалої роботи.
 
Наразі пані Оксана виробляє більше десяти видів шоколаду. Щойно з’являються сезонні ягоди, асортимент розширюється і до 15 видів.
 
Вона каже, що найпопулярнішим серед українців є шоколад із сушеною вишнею. Навіть не куштуючи, більшість покупців сьогодні обирають саме такий шоколад. Дітям до смаку з журавлиною, чоловікам — iз перцем чилі та солоненькими фісташками.
 
І хоча Оксана Труш особисто любить шоколад iз кунжутом, покупцям часто радить шоколад з ягодами. Саме в них є та сама кислинка, яка дуже цікаво відтіняє смак шоколаду.
 
«А ще у нас є чисто чорний шоколад і шоколад без глютену. Наш шоколад частенько замовляють магазини, які орієнтуються на суто веганське харчування, оскільки він без рослинних жирів», — веде далі Оксана Труш.
 
За її словами, корисний шоколад без цукру можна придбати не лише в Ніжині, а й у Києві та Чернігові.