Тернополянин заплатить штраф за «коронавірусний» жарт над кумом

06.03.2020
Відділ комунікації поліції Тернопільської області повідомив про курйозний випадок, що стався днями в обласному центрі.
 
На лінію «102» надійшло повідомлення від жителя міста про те, що його знайомий контактував із громадянами з Китаю, а тепер із температурою перебуває вдома, наражаючи на небезпеку сусідів.
 
Слідчо-оперативна група Тернопільського відділу поліції відразу виїхала за вказаною адресою, проте двері квартири ніхто не відчинив. 
 
Наступного дня поліцейським вдалося розшукати власника квартири, проте той категорично заперечив, що викликав поліцію.
 
Коли ж йому показали номер, з якого було здійснено виклик, чоловік упізнав контактні дані свого кума, котрий проживає з ним в одній багатоповерхівці.
 
Коли ж завітали до 41-річного кума, то той зізнався, що дійсно телефонував на «102» і повідомляв про начебто хворого сусіда, однак це, мовляв, був своєрідний... жарт-помста після того, як працівники швидкої допомоги відмовилися приїжджати на його виклик.
 
«Мені було зле, піднявся тиск, і я зателефонував на «103», — розповів він. — Там мені відповіли, що «швидка допомога» не приїде, бо з таким діагнозом треба звертатися до дільничного лікаря. Розлючений, я набрав поліцію і повідомив про начебто хворого знайомого і про те, що в нього коронавірус. Через декілька хвилин ще раз зателефонував на «швидку» і теж розповів цю історію. Тоді всі швидко приїхали».
 
За свій вчинок тернополянин понесе адміністративну відповідальність за статтею 183 Кодексу України про адміністративні порушення — завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. Йому «світить» штраф у сумі від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.