Дякуємо улюбленій газеті

22.10.2019
Шановна редакціє!
 
Наша сім’я вже протягом багатьох років передплачує «Україну молоду». На наступний рік ми також продовжили передплату. Нам подобається газета в цілому і її окремі відділи, особливо «Культура», «Спорт», «Історія», статті на суспільну проблематику, адже матеріали в них цікаві, сучасні, серйозні, розраховані далеко не на «чайників». Дякуємо вам за це і бажаємо продовжувати і далі в такому ж стилі!
 
Але приводом для нашого листа стало дещо інше питання. Серед наших улюблених газетних матеріалів кожного номера є «Кросворди від Маланки». Тому дозвольте звернутися безпосередньо до авторів цієї рубрики.
 
Дорога Маланко! Нам не відомо, хто справді ховається за псевдо «Маланка». Кросворди ваші цікаві, актуальні за питаннями і досить складні — все це нам імпонує. Але, на жаль, кожного такого кросворда вистачає максимум на півгодини, а то й менше, навіть якщо доводиться звернутись до словників чи підручників.
 
Тому наші пропозиції: 1. Повернути великі кросворди в номер за п’ятницю, як це було колись раніше. Пам’ятаєте? (Це свідчення того, як давно ми передплачуємо вашу газету!); 2. Чому б вам, дорога Маланко, не зайнятися випуском збірок із тією ж назвою — «Кросвори від Маланки» — у вигляді додатків до газети? Адже це абсолютно вільна ніша в Україні.
 
Нам здається, що такі збірки будуть мати попит не тільки у читачів «УМ», а й у людей значно ширшого кола. Адже в продажу вони зараз існують тільки як додатки до російськомовних видань «Лиза», «Отдохни» тощо.
 
Крім того, вони часто нецікаві, для сучасних українців мало актуальні за тематикою питань, дещо примітивні, подекуди стосуються понять із життя вже давно не існуючого СРСР або російських діалектизмів чи архаїзмів. То чому б Вам не зайняти цю вільну нішу?
 
Нам здається, що, крім задоволення, попиту читачів, на цьому можна було б зробити цілком пристойний бізнес, що, можливо, було б зовсім не зайве для газети.
 
Тож, може, ви, дорога Маланко і керівництво газети, знайдете в наших пропозиціях якесь раціональне зерно і подумаєте над його втіленням у життя? А ми віримо, що одного прекрасного дня, звернувшись до кіоска «Преса» з питанням: «Чи є «Кросворд від Маланки»?», отримаємо свіженьку збірочку.
Бажаємо успіхів! 
 
Світлана ІВАНЬКО-ЛЕНКІВСЬКА
Чернігів