В Україні почали продавати польський посуд із висівок

20.03.2019
В Україні почали продавати польський посуд із висівок

Посуд із висівок: поїв сам — погодуй братів наших менших. (Фото з сайта instagram.com/biotrem_eu.)

Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд, відкрила представництво в Україні.
 
 
Після використання таким одноразовим посудом можна погодувати тварин чи птахів.
 
 
Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити його з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростей, а також полімерів на рослинній основі.
 
 
 
Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря. Одну тонну пшеничних висівок за цією технологією можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.
 
Набір такого посуду містить тарілки, чашки, виделки та ложки. Висівковий посуд достатньо твердий і тривкий, аби навіть розігрівати в ньому їжу. Якщо не вдалося згодувати його після використання тваринам чи птахам, то висівкове приладдя повністю розкладеться за 30 днів.
 
За підрахунками розробників, один кілограм продуктів пшеничних висівок (обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація) генерує близько 1,3 кілограма СО2, тодi як кілограм полістиренових одноразових тарілок чи чашок — 8,5 кілограма СО2.
 
Biotrem має власний завод та постачає продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництва незалежих дистриб’юторів.