Харківські оборонні підприємства завершують випробування модернізованого БТР-4

01.03.2019
Харківські оборонні підприємства завершують випробування модернізованого БТР-4

(Фото з сайта dozor.com.ua.)

Харківські бронетанкові підприємства «Завод ім. Малишева» та «ХКБМ ім. Морозова» завершують випробування БТР-4 iз новими корпусами в рамках програми розширення виробництва бойових машин на потребу українського війська.
 
 
За інформацією прес-служби державного концерну «Укроборонпром», завод не лише успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, а й був кваліфікований як виробник цих бронетранспортерів.
 
 
Аналогічну процедуру кваліфікації, за результатами випробувань, уже завершує і «ХКБМ ім. Морозова».
 
 
Машини з новими і, що не менш важливо, вітчизняними корпусами вже пройшли випробування на дорогах iз різним покриттям, а також перевірку на міцність броні в ході обстрілу з великокаліберних кулеметів.
 
Рівень захисту, який забезпечує ця машина, — один iз найбільших серед бронетранспортерів i БМП, що стоять на озброєнні ЗСУ. Наразі «малишівці» працюють над тим, аби вже цього року налагодити серійне виробництво комплектуючих. Це дозволить значно збільшити темпи передачі бойових машин до українського війська. 
 
Рівень технічного оснащення харківських бронетранспортерів також досить високий. Тут встановлено бойовий модуль БМ-7 «Парус» iз 30-міліметровою автоматичною гарматою, високоточним протитанковим комплексом «Бар’єр», автоматичним гранатометом i кулеметом.
 
Машини також оснащені сучасним цифровим комплексом, який дозволяє з високою точністю знищувати противника на відстані до п’яти кілометрів.
 
За маневреність БТР-4 відповідає потужний німецький двигун Deutz та автоматична американська трансмісія Allison. У пiдсумку майже 22-тонна машина може набирати швидкість до 110 кілометрів на годину. 
 
І ще одна технічна новинка. У рамках програми імпортозаміщення «Завод ім. Малишева» освоїв i розпочав серійний випуск нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва.
 
Для цього на підприємстві всього лише за півроку освоїли необхідні технологічні процеси у замкнутому циклі і створили нову виробничу лінію. Наразі українські БМП уже отримали нові комплектуючі.
 
ДП «Завод ім. Малишева», що входить до складу ДК «Укр­оборонпром», у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва.
 
Перші комплекти нових гусениць уже успішно пройшли випробування у військових частинах Міноборони, у ході яких БМП на нових гусеницях здолала понад тисячу кiлометрiв бездоріжжям i дорогами з твердим покриттям без жодної поломки чи відмов.
 
Це довело високу якість української продукції та якість робіт, проведених харківським підприємством «Укроборонпрому».
 
Для пуску виробництва «Завод ім. Малишева» освоїв спеціальні технологічні процеси в замкнутому циклі та створив нову виробничу лінію. Зазначимо, що ці роботи зайняли менше шести місяців і наразі українські БМП уже отримали нові гусениці.
 
Нагадаємо, що «Завод ім. Малишева» також освоює зварювання корпусів бронетранспортерів БТР-4 та БТР-3 iз метою розширення їх виробництва.
 
Ці та інші роботи, проведені в 2018 році, дозволили розширити номенклатуру продукції заводу для потреб українського війська, збільшити фінансові показники підприємства та підвищити заробітну плату для всіх працівників харківського підприємства на 20%, а також проводити планову модернізацію виробництва з метою збільшення випуску продукції.