На трасі «Золотоноша — Черкаси — Сміла—Умань» посилили контроль за перевантаженими фурами

03.07.2018
На Черкащині введено в дію комплекс габаритно-вагового контролю на автодорозі «Золотоноша — Черкаси — Сміла—Умань».
 
Як повідомляють в обласній службі автомобільних доріг, пересувний пункт габаритно-вагового контролю облаштовано працівниками філії «Черкаська ДЕД» ДП «Черкаський облавтодор» на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області. Для цього забетоновано спеціальний майданчик для розміщення комплексу, встановлено і дорожні знаки та інформаційне панно. 
 
Як повідомила «Україні молодій» Вікторія Терлига, головний спеціаліст відділу надання адмінпослуг управління Укртрансбезпеки в Черкаській області, за час дії цього комплексу габаритно-вагового контролю було проведено 164 зважування. 
 
«За перевищення ваги наші фахівці склали 19 актів на загальну суму понад 5 тисяч євро. Одного водія, вантажівка якого із соняшниковим насінням потягла аж на 53 тонни, оштрафували майже на 4 тисячі євро. «Перегруз» цього авто складав 13 тонн», — розповідає Вікторія Олексіївна.
 
Перевантажені фури в основному везуть пісок, ліс, щебінь, зерно та соняшникове насіння.
 
До речі, служба автомобільних доріг у Черкаській області вкотре нагадує, що перевезення вантажів, у тому числі сільськогосподарської продукції, вага яких перевищує 40 тонн, заборонена. Забороняється рух транспортних засобів із навантаженням на вісь понад 7 тонн або фактичною масою понад 24 тонни.
 
«Тож просимо водіїв-перевізників та керівників підприємств пам’ятати про відповідальність за порушення законів України та обов’язки, які ви берете на себе як керівники та учасники дорожнього руху», — наголошують у САД у Черкаській області..
 
Не всі користувачі  соціальних мереж зустріли новину про зважування фур iз радістю. Якщо оптимісти стверджують, що нарешті наші дороги не будуть так руйнуватися, як дотепер, то песимісти зазначають, що це чистої води «показуха», зважувати вантажівки будуть тільки перші дні, а потім можна відкупитися, мовляв, «дав на лапу — і хоч «Боїнгом» їдь». Прогнозують: у тих, хто «зважує», та у правоохоронців, які кришуватимуть цю нову справу, з’являться «Лексуси» та «Мерседеси».
 
Тим часом водії перевантажених фур, коли дізналися, що на трасі з Черкас до Сміли почав діяти ваговий контроль, різко загальмували свої авто та з’їхали з об’їзної дороги, скупчившись у районі села Руська Поляна Черкаського району. І це вже дає певні результати роботи комплексу габаритно-вагового контролю, бо наступного разу водії та власники вантажу добре подумають, перш ніж перевантажувати фури. Адже платити за це тисячі євро не захочеться.