На Черкащині з'явилися три мобільні лабораторії для «вилову» перевантажених фур

11.04.2018
Черкащина отримала три мобільні лабораторії з габаритно-вагового контролю на базі автомобілів «Опель», котрі «ловитимуть» перевантажені фури на дорогах області.
 
Як повідомили «Україні молодій» в управлінні Укртрансбезпеки у Черкаській області, сучасні спеціалізовані лабораторії, обладнані за останнім словом техніки, суттєво посилять контроль за пересуванням великовагових транспортних засобів на автодорогах області, а інформація про порушників автоматично надходитиме на сервер центрального офісу Укртрансбезпеки. 
 
Також у Черкаській обласній державній адміністрації розповідають, що вже незабаром будуть готові до роботи два відремонтовані майданчики для проведення габаритно-вагового контролю автотранспорту.
 
За словами заступника голови Черкаської ОДА Костянтина Омаргалієва, наразі стоїть актуальне завдання, окрім проведення термінових ремонтних робіт на дорогах області, не допустити їх руйнування.
 
«Пересувні лабораторії будуть працювати не тільки на виявлення порушників вантажних норм, а й забезпечуватимуть й інші види контролю. Це — європейські автомобілі. Втім, щоб розмістити пересувні комплекси, необхідно подбати про обладнання спеціальних майданчиків», — наголошує Костянтин Омаргалієв.
 
Він каже, що таких, уже готових до габаритно-вагової роботи, місць на дорогах області два — поблизу Умані та Золотоноші.
 
Ще один будують на 40-му кілометрі дороги Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань.
 
Костянтин Омаргалієв розповідає, що вестимуть контроль за порушеннями вагових норм на дорогах спеціалісти управління Укртрансбезпеки у Черкаській області. Вони готові забезпечити цілодобовий режим такої роботи.