Пенсіонери припинили підтримувати Тимошенко внесками

21.02.2018
Упродовж минулого 2017 року фізичні особи припинили спонсорувати всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».
 
Такого висновку дійшли журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», проаналізувавши фінансові звіти партії за чотири квартали 2017 року.
 
Згідно з фінансовим звітом, з лютого 2017-го партія «Батьківщина» не отримала жодного добровільного чи членського внеску від фізичних осіб.
 
Водночас у 2016 році таких внесків було на 7,5 мільйона гривень.
 
Принаймні так стверджували в самій партії, декларуючи серед доходів у 2016 році внески окремих громадян. Кошти нібито надавали безробітні, пенсіонери, медики, освітяни. 
 
Останні 630 тисяч внесків «від пенсіонерів і безробітних» «Батьківщина» отримала на початку 2017 року.
 
Тож упродовж практично всього року партію, за даними звіту, фінансували компанії, пов’язані з керівником київського обласного осередку ВО «Батьківщина» Костянтином Бондарєвим.
 
Ці компанії надіслали партії загалом понад 1,7 мільйона гривень. Так ТОВ «Агроконтакт», яким керує екс-помічниця Бондарєва Світлана Тараненко, тричі внесло пожертви на 445 тис. 900 грн. Інша фірма Тараненко — «Квік-Принт» — докинула партії ще 398 тис. 900 грн.
 
Компанія «Форкіада», в якій Тараненко була директором раніше, перерахувала партії 149 тис. 950 грн. Фірма «Іліор» пожертвувала «Батьківщині» 147 тис. 000 грн. (керівником є колишній працівник ТОВ «Торговий дім «Бондарєв»). 
 
Нагадаємо, рік тому активісти громадського руху «Чесно» з’ясували, що частина «донорів» партії — тих-таки «безробітних, пенсіонерів, медиків, освітян» — нічого не знають про сплату внесків на рахунки «Батьківщини».
 
А в червні 2017-го, як повідомляє «УП», навіть було відкрито кримінальне провадження щодо недостовірних даних у фінансовому звіті партії. n
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Режим колишнього лівійського диктатора Каддафі нібито фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США.
 
Про це повідомляє видання Asharq Al Awsat, штаб-квартира якого розташована в Лондоні, передає «Європейська правда».
 
Газета стверджує, що уряд Каддафі виділив 4 млн. євро на кампанію Юлії Тимошенко, яка балотувалася на виборах в Україні в 2010 році.
 
Близький помічник з оточення Саїфа Аль Іслама — сина Каддафі — розповів на умовах анонімності, що особисто передав кошти на кампанію Тимошенко.
 
«Ми вирушили на приватному літаку, вони зустріли нас в аеропорту Києва, ми провели там ніч і повернулися. Гроші отримав тодішній віце-прем’єр України», — сказав він.
 
У прес-службі «Батьківщини» спростували інформацію, надану виданням, як таку, що не відповідає дійсності. Також у публікації Asharq Al Awsat стверджується, що Каддафі витратив майже 50 млн. євро на фінансування президентської кампанії Ніколя Саркозі в 2007 році.