Рішення — остаточне: «Динамо» програло апеляцію до ФФУ в Лозанні

21.02.2018
Рішення — остаточне: «Динамо» програло апеляцію до ФФУ в Лозанні

У «Маріуполі» неабияк прагнуть зіграти у своєму місті зi столичним «Динамо». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

До завершення першої фази чемпіонату країни, після котрої клуби елітного дивізіону, згідно із зайнятими місцями, розділяться на дві міні-шістки й продовжать займатися своїми вузькотурнірними проблемами, залишилося лише два тури.
 
Відтак усі незакриті оргпитання, котрі так чи інакше могли вплинути на турнірне розташування команд за підсумками «регулярки», потрібно було закрити. 
 
Обірваний через сильний снігопад у Львові поєдинок 18-го туру між «Карпатами» та «Олімпіком» прем’єр-ліга призначила на середу 21 лютого.
 
А от займатися пошуками можливостей для проведення невдалого серпневого побачення між «Маріуполем» та «Динамо», доля котрого останніми днями вирішувалася у Спортивному арбітражному суді Лозанни, ПЛ не доведеться, адже перегравання, котрого замість технічної поразки намагалися досягти шляхом апеляції представники динамівського клубу, не буде.
 
САС у повному обсязі відхилив клопотання динамівських юристів, залишивши чинним вердикт КДК ФФУ та апеляційного комітету цієї організації щодо технічної поразки, котру зарахували «біло-синім» за неявку на матч 7-го туру до Маріуполя.
 
Тепер у прем’єр-лізі можуть без будь-яких сумнівів — хоча там обов’язково дочекаються всіх документів із Лозанни — вносити зміни до турнірної таблиці: нараховувати три бали «Маріуполю» та прописувати поразку «0:3» динамівському клубу.
 
За умови, коли «Олімпік» не зможе виграти у «Карпат», а у приазовців — уже точно — на фінішній прямій «регулярки» з’явиться додаткова триочкова фора, то саме маріупольський колектив виглядатиме фаворитом у боротьбі за шосте, останнє, місце в так званому єврокубковому секстеті.
 
І хоча попередній наставник приазовців Олександр Севидов, якого з незрозумілих причин посеред сезону відставили з поста головного тренера, казав про те, що «Маріуполю» до єврокубків іще зарано, для самого клубу потрапляння до першої шістки — це зайва нагода покликати до рідного міста гостей із «Динамо».
 
Після рішення Спортивного арбітражного суду, котрий, розглядаючи динамівську скаргу про необґрунтованість технічної поразки, не врахував аргументів «біло-синіх» щодо несприятливих для їхньої поїздки в Маріуполь обставин, «Динамо» навряд чи вдруге піде на маріупольський «демарш».
 
Як уже не раз повторювали в ПЛ та ФФУ, після двох неявок клубу на гру впродовж одного сезону його, згідно з регламентом, будуть змушені зняти зі змагань.
 
Ситуація ж у поточному чемпіонаті країни така, що в динамівців, навіть попри «технічну поразку» від «Маріуполя», існують непогані шанси на виграш чемпіонського титулу.
 
Поява найближчим часом у заліковому протоколі «біло-синіх» «двійки» в графі «поразки» жодним чином не вплине на існуючу очкову дистанцію між «Шахтарем» та «Динамо».
 
Як і раніше, вона складатиме три пункти, ліквідувати котрі взагалі не проблема. Зроблена ж під час зимових канікул «біло-синіми» низка цікавих кадрових придбань та слова наставника команди Олександра Хацкевича про прагнення команди максимально продуктивно виступити в національному Кубку та чемпіонаті йдуть в унісон.
 
При цьому президент «Динамо» Ігор Суркіс, не залежно від вердикту САС, пообіцяв найближчим часом розповісти багато цікавого про нинішні конфронтаційні стосунки ФФУ та столичного клубу.