У Криму окупанти знову шукали диверсантів

03.11.2017
Відразу всі три пункти контрольного пропуску людей раптово припинили свою роботу через втручання російських прикордонників.
 
Люди стояли у величезних чергах на КПП «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка». У прес-службі кримського прикордонного управління ФСБ заборону на перетин кордону пояснили технічним збоєм та від подальших коментарів утрималися.
 
Фахівці Держприкордонслужби України повідомили, що лише вранці 1 листопада окупанти відновили для людей можливість в’їзду та виїзду з окупованого Криму.
 
Цілком можливо, що перекриття кордону було пов’язано зі спецоперацією, яку проводили співробітники ФСБ на окупованому півострові.
 
Відомо, що в ніч на Хеловiн у Криму невідомі зловмисники пошкодили дві лінії газопроводу (в селищі Виноградне під Алуштою), а також зруйнували дві електроопори ЛЕП на 100 кВ. 
 
Співробітники ФСБ з’ясували, що ввечері напередодні 1 листопада «партизани» відразу в двох місцях навмисне пошкодили лінію газопроводу на газорозподільній станції.
 
А в Національному антитерористичному комітеті Росії оприлюднили інформацію про те, що серйозно пошко­джені ще й дві опори ЛЕП 100 кВ, які використовують для енергопостачання Алушти та всього південного берега півострова Крим.
 
За попередньою інформацією, опори були підірвані за допомогою ручних гранат.
 
Як розповів директор компанії «Кримгазмережі» Сергій Тарасов, понад добу без газу сиділи мешканці населених пунктів Утьос, Виноградне, Краснокам’янка, Партеніт, Кипарисне та Пушкіно. Три тисячі людей, включаючи міжнародний дитячий центр «Артек», були змушені кілька днів залишатися без світла та газу, поки тривав ремонт.
 
Саме ці події наводять на думку, що на анексованому півострові співробітники ФСБ шукали групу диверсантів, хоча ніякої офіційної інформації з цього приводу оприлюднено так і не було.
 
Держприкордонслужба України змушена інформувати громадян нашої країни про те, що від поїздок до окупованого Криму краще тимчасово утриматися.
 
Ще більш різко висловився на цю тему постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін. На його думку, Україні необхідно скоротити число пунктів пропуску на кордоні з Кримом до двох одиниць.
 
— Українська сторона могла б закрити КПП «Чаплинка» з міркувань національної безпеки, — заявив Борис Бабін. — Два пункти пропуску («Каланчак» та «Чаплинка») розташовані на відстані кількох кілометрів один від одного. Вони досить часто стоять порожніми через те, що значно знизився потік пасажирів. Виходячи з потреб національної безпеки, один із них можна було б закрити без шкоди для людей.
 
Дійсно, закриття одного з КПП на адміністративному кордоні з Кримом допомогло б українській стороні уникнути ігор із перекриттям в’їзду та виїзду, до яких регулярно вдаються російські окупанти.