Найсильніша хокейна команда України вирушила до Риги грати єврокубкові матчі

19.10.2017
Найсильніша хокейна команда України вирушила до Риги грати єврокубкові матчі

Попри вельми емоційний характер протистоянь у поточній національній першості, особливої інтриги в чемпіонській гонці не спостерігається. (Фото з сайта uhl.com.ua)

Коли керівники вітчизняного хокею приймали рішення про омолодження національної першості, було зрозуміло, що лідируючі позиції в нових реаліях — мати колектив з найкращим хокейним господарством.

 

Не секрет, що в останні роки статус найсильнішої команди країни за собою міцно закріпив донецький «Донбас».

 

Щоразу, коли «червоно-чорні» виступали в чемпіонаті України, національне «золото» діставалося саме цьому колективу.

 
Відтоді, коли «Донбас» уперше спробував свої сили в Континентальнiй хокейнiй лізi, в його сфері інтересів обов’язково мав перебувати так званий фарм-клуб.
 
Спочатку донецька хокейна «молодіжка» носила назву «Молода гвардія».
 
Пізніше роль резервного для «Донбасу» клубу виконував «Білий барс» з Білої Церкви.
 
Нині ж молоді та перспективні хокеїсти, котрими в останні роки опікувався донецький клуб, захищають кольори основної команди.
 
Під орудою головного тренера Сергія Вітера, котрий, очоливши команду наприкінці минулого сезону, в напруженому протистоянні з «Кременчуком» привів її до золотих нагород, сьогодні хокеїсти «Донбасу» безроздільно домінують у чемпіонаті України.
 
Вигравши з початку турніру дванадцять матчів поспіль, молодий колектив Вітера в ранзі чинного чемпіона країни та беззаперечного лідера поточної національної першості вирушив до Риги грати матчі другого раунду Континентального кубка.
 
Напередодні свого старту в КК-2017/2018 донеччани упевнено переграли свого найближчого конкурента в ЧУ — «Білий барс» — (6:2), збільшивши при цьому до 11 очок свою перевагу над білоцерківцями в національній першості.
 
Натомість легкої прогулянки на євроарені «червоно-чорним» ніхто не гарантує. Аби підняти бойовий дух своїм улюбленцям, вірні фанати донецького клубу записали відеозвернення до хокеїстів, закликавши їх «боротися до кінця».
 
За три дні (20-22 жовтня) у столиці Латвії команді Вітера доведеться зіграти з польською командою «Тихи», естонською «Нарвою ПСК» та господарями міні-турніру — ХК «Курбадс».
 
При цьому для продовження турнірної боротьби чемпіону України потрібно виграти протистояння у третьої команди латвійського хокею та лідерів польської та естонської вищих ліг. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Донбас» — «Білий барс» — 6:2, «Кременчук» — «Динамо» — 5:3, 
Турнірне становище після 11 турів: «Донбас» — 36 (12 матчів), «Білий барс» — 25 (12), «Кременчук» — 20, «Динамо» — 15, «Галицькі леви» — 6, «Вовки» — 0.