У Києві школярів навчатимуть конструювати роботів

13.09.2017
У Києві школярів навчатимуть конструювати роботів

Можливо, саме ці діти в майбутньому здивують світ.

Завершується набір до унікальної школи — Центру технічної творчості, де школярі опановуватимуть зовсім не шкільні науки — робототехніку,  створення безпілотних літальних апаратів та конструювання роботів.
 
 
Центр започаткований громадською організацією, яку очолив Олександр Шевчук — молодий вчений, кандидат технічних наук, викладач Національного університету біоресурсів і природокористування України. 
 
 
За підтримки ректора університету Станіслава Ніколаєнка, декана факультету Зиновія Ружила та президента The SOCIAL DEVELOPMENT INSTITUTE Михайла Казаренка з квітня по серпень цього року досить успішно пройшов експериментальний курс школи робототехніки.
 
Своїх перших учнів Олександр Шевчук знайшов, обійшовши довколишні навчальні заклади. Наймолодшому було 9 років, найстаршому — 16.
 
Зараз Центр активно формує нові групи для курсів «Робототехніка», «Безпілотні літальні апарати» та «Конструювання роботів». Записатися до школи, пройти тести та отримати додаткову інформацію можна на сайті http://centertc.org. 
 
Як пояснює один зі співорганізаторів проекту Михайло Казаренко, в США необхідність формування інтелектуального рівня молоді усвідомили вже багато років тому.
 
По всій країні існує мережа спеціальних державних шкіл, куди після восьмого класу на конкурсних засадах вступають обдаровані діти. Конкурс у ці школи сягає до кількох сотень дітей на одне місце.
 
Випускників таких шкіл потім із задоволенням приймають у провідних університетах світу.
 
В Україні нема і ще не скоро з’являться школи такого рівня, але вже зараз найпрогресивніші університети створюють на своїй базі Центри технічної творчості, які покликані відбирати і розвивати здібності технічно обдарованих дітей.
 
Саме таку мету ставить перед собою і київська школа робототехніки. 
 
У Центрi наголошують: охочим вступити до школи слід усвідомити, що це не дитячий гурток, це програма, яка покликана відібрати з багатьох дітей найобдарованіших та розвинути їхні таланти до максимального рівня.
 
Кінцева мета програми — це вступ на держзамовлення в НУБІП або до Массачусетського університету чи інших всесвітньо відомих університетів, що готують фахівців для роботи з найсучаснішими технологіями. 
 
Програма повністю безплатна для дітей. Кандидати, які пройдуть тести з математичної логіки та англійської мови, лише вносять реєстраційний внесок на початку семестру. Усе обладнання для навчання придбано за рахунок пожертв.