У бойовиків на Луганщині дефіцит боєприпасів: атакують ЗСУ зі стрілецької зброї

28.07.2017
Міноборони України назвало найгарячіші точки східного фронту.
 
Зокрема, на донецькому напрямку бойові провокації ворога впродовж останньої доби відбувалися винятково в районі Авдіївки. 
 
«Обстріли тривалістю в одну годину кожний відбулися вранці, перед заходом сонця та після 23-ї години. При цьому противник застосовував гранатомети різних систем i крупнокаліберні кулемети. Під час вранішнього та нічного ворожого обстрілу сили АТО відкривали вогонь у відповідь», — зазначає речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
Тоді як у секторі «М» (маріупольський напрямок) найгарячіше було в Мар’їнському районі.
 
«Ще до світанку четверга бойовики провели два мінометнi обстріли українських рубежів оборони у Красногорівці, випустивши щоразу до 10 мін. У самій Мар’їнці бандформування відкривали вогонь після 22-ї години впродовж 30 хвилин, ведучи прицільний вогонь iз гранатометів i стрілецької зброї», — повідомив полковник  Лисенко.
 
Жоден iз ворожих обстрілів захисники України не залишили без «адекватної відповіді», додають у штабі АТО.
 
Щоправда, ворожу активність «гасили» з легкого озброєння — автоматів i кулеметів.
 
На луганському напрямку бойовики, ймовірно, чекають чергову партію «гуманітарних» боєприпасів iз Росії, адже мінометні обстріли тут припинили.
 
Тож ворог не дає «забувати» про себе винятково зі стрілецької зброї. 
 
«Місця бойової активності окупанта — традиційні, а саме: околиці Попасної, позиції на північ від Первомайська, район Бахмутської траси, а також Станиця Луганська. На найзухвалішi провокації з боку бойовиків наші військові відкривали вогонь у відповідь», — каже пан Лисенко про ситуацію на луганському напрямку. 
 
Загалом упродовж минулої середи  бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на всіх напрямках.
 
У результаті обстрілу району Авдіївки один український військовий отримав поранення.
 
Сили АТО 11 разів відкривали вогонь у відповідь. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Ватажок бойовиків терористичної «ДНР» Олександр Захарченко заявляє про те, що остаточне рішення про створення «Малоросії» ще не прийнято на території окупованого Донбасу.
 
Мовляв, він не створював нової «держави».
 
Як повідомляють інформресурси сепаратистів, Захарченко заявив, що лише запропонував дискусію.
 
«Остаточні рішення ще не прийнято, але, найголовніше, дискусію буде продовжено», — каже ватажок терористів. За його словами, ідея створення «Малоросії» отримала неоднозначні відгуки. Так, виникли суперечки щодо розташування столиці, «державного прапора» тощо.
 
Нагадаємо, 18 липня Захарченко запропонував «замість України» створити «перехідну державу Малоросію», яка нібито допоможе зупинити конфлікт на Донбасі.
 
Ця ідея зустріла не лише іронію й несприйняття в Україні та Європі, вона обурила навіть терористів «ЛНР», яких ніхто не повідомив про плани створення нової «квазідержави».