«Золоті» «снайпери»: на чемпіонаті Європи в Баку українці здобули вже шість медалей

28.07.2017
«Золоті» «снайпери»: на чемпіонаті Європи в Баку українці здобули вже шість медалей

На чемпіонаті Європи-2017 Павло Коростильов здобув три медалі — «золото», срібло» й «бронзу». (Фото з сайта: noc-ukr.org.)

Кульова стрільба є однією з наших найуспішніших для нас олімпійських дисциплін — на трьох останніх Іграх українці здобули шість нагород (два «золота», два «срібла» та дві «бронзи»).
 
Зважаючи на це, чекали від «синьо-жовтих» подіумів і на чемпіонаті Європи-2017, котрий триває у столиці Азербайджану — Баку.
 
І вже з першого дня континентального форуму наші спортсмени почали демонструвати свій високий клас: медальний відлік перемогою в особистому заліку стрільби з малокаліберного пістолета на 50 метрів відкрив чемпіон юнацької Олімпіади-2014 Павло Коростильов.
 
Зауважимо, що дебютне «золото» дорослого ЧЄ 20-річний львів’янин виграв із новим європейським рекордом — 230,5 бала.
 
«Узяв» медалі Коростильов і в команді: спочатку разом із Олегом Омельчуком та Віктором Банькіним він став другим на 50 метрах з малокаліберного пістолета, а потім на вдвічі коротшій дистанції додав до своєї колекції «бронзу» у компанії з Денисом Кушніровим та Володимиром Пастернаком.
 
«Дуже радий своїм медалям. Навіть не сподівався, що зможу виграти аж три нагороди, це — хороший результат перед чемпіонатом світу», — поділився враженнями після церемонії нагородження мультимедаліст ЧЄ-2017.
 
Не підвів тренерів і срібний призер Олімпіади-2016 у Ріо Сергій Куліш, котрий у Баку також фінішував другим (50 м із трьох позицій, гвинтівка).
 
Не менш успішно виступає жіноча команда: у її активі — вже дві медалі. Друге «золото» українській збірній принесло тріо Дарина Шаріпова/Леся Леськів/Наталія Кальниш — у стрільбі з 50 метрів лежачи. Крім цього, Шаріпова завоювала «срібло» і в індивідуальній першості.
 
Отже, за п’ять днів чемпіонату «синьо-жовті» виграли шість нагород — два «золота», три «срібла» та одну «бронзу», і посідають п’яте місце в медальному рейтингу. 
 
Окремо варто відзначити наших юніорів — вони теж виступають досить успішно, завоювавши вже по одній медалі кожного ґатунку: всі — у стрільбі з швидкісного пістолета з 25 метрів.
 
«Золото» виграла чоловіча команда, «срібло» — в активі Максима Городинця, а «бронзу» здобув Павло Крепосняк.
 
Разом із нагородами ЧЄ хлопці здобули ліцензії на юнацькі Олімпійські ігри-2018.
 
Зауважимо, що континентальний форум у Баку триватиме до 4 серпня — окрім «кульовиків», нагороди розіграють і «стендовики».
 
Основні претенденти на подіум серед українців — олімпійський чемпіон Сіднея-2000 Микола Мільчев та його донька Вероніка, котра змагається у віковій категорії «юніорки».