Бойовики «ЛНР» активізувалися після поразок у районі Бахмутської траси

08.06.2017
Бойовики «ЛНР» активізувалися після поразок у районі Бахмутської траси

Упродовж останніх днів неабияк активізувалися бойовики терори­стичної «ЛНР»: за даними Міноборони, саме на Луганщині впродовж минулого вівторка ворог гатив по позиціях ЗСУ з важкої артилерії і танків.
 
Тоді як у попередні дні окупанти на цьому напрямку обмежувалися лише мінометами та гранатометами. 
 
За словами речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка, у ніч на середу бойовики «ЛНР» гатили з мінометів по Трьохізбенці та Кримському.
 
А вже близько 10-ї ранку середи по селищу Троїцьке ворог відкрив вогонь iз мінометів, артилерії i танків. 
 
 «У районі Кримського та Новтошківського бойовики здійснили кілька потужних обстрілів зі 120-мм мінометів i потужних артилерійських систем калібру 122 i 152 мм», — додають у штабі АТО. 
 
Нагадаємо, що саме на Луганщині, в районі Бахмутської траси, окупанти втратили низку позицій та «опорників», через що ватажки «ЛНР» навіть скликали нараду з командирами бандформувань, на якій намагалися з’ясувати причини своїх поразок від ЗСУ. 
 
Загалом на луганському напрямку зафіксовано 32 ворожих обстріли (21 iз них — iз важкого озброєння). Тоді як на донецькому напрямку — 28 обстрілів (ворог також застосовував ствольну артилерію, міномети і танкові гармати), а на маріупольському — 25.
 
Унаслідок обстрілів поранено вісьмох захисників України. Більшість поранених припадає саме на луганський напрямок: по двоє бійців зазнали поранень у Кримському та Новозванівці, ще один — у Троїцькому. 
 
Ще трьох воїнів поранено на донецькому напрямку: по одному в Зайцевому, Новгородському та Верхньоторецькому. 

ДО РЕЧІ 

  Спеціальна моніторингова місія зафіксувала важке озброєння на території, підконтрольній бойовикам ОРЛО, яке перебувало в місцях iз порушенням ліній відведення Мінських угод.
 
 Зокрема, спостерігачі зафіксували 10 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм) неподалік підконтрольного «ЛНР» міста Хрустальний (колишня назва — Красний Луч).
 
Місія ОБСЄ підтверджує жертви серед мирних мешканців з обох боків лінії розмежування внаслідок обстрілів, які мали місце на початку червня.