Рибко, страхуйсь! Держава підтримає майно рибних господарств

23.05.2017
Рибко, страхуйсь! Держава підтримає майно рибних господарств

Рибництво легалізувалося на теренах страхового ринку.

Верховна Рада схвалила проект «Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (щодо уточнення деяких термінів та понять)».
 
Відтепер підприємці рибної галузі зможуть залучитися підтримкою держави при страхуванні своєї продукції.
 
«Це спростить умови роботи та зменшить ризики в рибництві, а також допоможе фермерам галузі планувати свою діяльність у Довгостроковій перспективі», — повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
 
— «Закон надасть можливість сільськогосподарським товаровиробникам рибної галузі користуватись можливістю страхового захисту своїх майнових інтересів у разі настання різних страхових випадків».
 
Нагадаємо, раніше деякі проблемні ризики рибних господарств не  мали можливості законодавчого захисту через страхування та не підпадали під право держпідтримки.
 
Нинішнє внесення змін та доповнень до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» стосується заміни термінів та доповнення поняття «сільськогосподарський страховий ризик» у відповідності із Законом України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів».