ЄвроНЕбачення

22.03.2017
ЄвроНЕбачення

Юлія Самойлова.

Скандал навколо співачки від Росії на Євробачення Юлії Самойлової набирає обертів. Служба  безпеки України підготувала рішення про заборону на в’їзд до країни росіянці. Вона у 2015-му відвідувала окупований Крим. Тож якщо Самойлову не пустять в Україну, представниці Росії на міжнародному конкурсі не буде. 
У відомстві кажуть, остаточне рішення ще не прийняли. Утім усі необхідні документи вже підготували. Глава СБУ Василь Грицак вважає приїзд цієї співачки до України недоцільним. «Моя позиція чітка, закон має бути один для всіх. Я вважаю, що Самойлова  не має приїжджати до України. Вона не просто відвідувала Крим, а ще й висловлювалася у соціальних мережах iз приводу України, її влади, взятого курсу на євроатлантичну інтеграцію», — коментує керівник СБУ.
У Кремлі заявили, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Юлію Самойлову не пустять в Україну. «Мені не відомо про рішення наших організаторів, але, наскільки я розумію, такої опції, як заміна, не існує», — сказав прес-секретар російського президента Дмiтрiй Пєсков. 
Виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд повідомив, що Європейська мовна спілка (ЄМС), яка є організатором конкурсу, «цілком підтримає рішення української влади» щодо участі представниці Росії Юлії Самойлової на Євробаченні-2017. ЄМС не втручатиметься у рішення української влади.  За його словами, ЄМС постійно підтримує контакти з російською делегацією і домовився з ними не відправляти в Україну на пісенний конкурс осіб, які створюють загрозу національній безпеці України і входять у «чорний список».
Нагадаємо, в останній момент у РФ вирішили, що на конкурс поїде співачка Юлія Самойлова, яка через проблеми зі здоров’ям переміщається на інвалідному візку. Кілька років тому Юлія Самойлова їздила з гастролями до анексованого Криму, а це значить — незаконно перетинала кордон нашої країни.