Найсильніша тенісистка України оновила персональний та національний рекорди у рейтингу WTA

11.01.2017
Найсильніша тенісистка України оновила персональний та національний рекорди у рейтингу WTA

Утретє за півроку перегравши володарку першого номера світового рейтингу, Еліна Світоліна піднялася на рекордне для себе 13-те місце в табелі WTA. (Фото з сайта btu.org.ua.)

Кілька перших тижнів нового року тенісний бомонд активно проводить у підготовці до дебютного в сезоні турніру «Великого шолома».
 
Практично всі рейтингові тенісисти в ці дні намагаються завантажити себе по максимуму ігровою практикою — хіба що якісь надзвичайні події заважають спортсменові бути в строю.
 
Перед «Аустреліен оупен» найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна планувала зіграти в двох турнірах — у Брісбені та Сіднеї, проте через вірусну інфекцію вона була змушена відмовитися від поїздки до столиці Олімпіади-2000, обмежившись непоганою «розминкою» в головному місті штату Квінсленд, де, до слова, наша співвітчизниця оновила власне досягнення в рейтингу WTA.
 
На турнір у Брісбені, котрий зібрав вельми представницький склад учасниць на чолі з примою світового тенісу, німкенею Ангелік Кербер, Світоліна приїхала як 14-та ракетка планети.
 
Завершивши ж ці змагання у півфіналі, Еліна в табелі про ранги Світової тенісної асоціації піднялася на 13-ту сходинку, оновивши таким чином не тільки персональний, а й національний рекорд.
 
Після того як у чвертьфіналі наша співвітчизниця переграла першу ракетку планети Кербер (6:4, 3:6, 6:3), багато хто очікував від Світоліної тріумфального завершення баталій.
 
Проте зберегти переможну ходу лідеру вітчизняного жіночого тенісу не вдалося. Якщо в поєдинку з Кербер вона виглядала жваво й агресивно, то в півфіналі — проти шостої ракетки планети — словачки Кароліни Плішкової — Еліна постала, по суті, безпомічною суперницею, гра котрої мало чим нагадувала зразки елітного тенісу.
 
Не виключено, що на корті в протистоянні з німецькою примою українська тенісистка залишила всі свої сили. Звідти й результат — безвольне фіаско Плішковій — 2:6, 4:6, яке, без сумніву, болісно вдарило по самолюбству першої ракетки України.
 
Можливо, саме через це команда Світоліної й вирішила не грати в Сіднеї, аби перед стартом Відкритої першості Австралії якнайкраще відновити фізичні та психологічні кондиції.
 
До слова, за останні  місяці Еліна не раз вигравала в опоненток зі статусом першої ракетки планети, проте жодного разу не змогла довести справу до фінального тріумфу.
 
Нагадаємо, що перший знаковий успіх до 22-річної уродженки Одеси прийшов на Олімпіаді в Ріо-2016, де вона сенсаційно вибила з розіграшу на той час іще лідера жіночого тенісу — американку Серену Уїльямс.
 
Наприкінці минулого року в Пекіні — на представницькому турнірі WTA «Прем’єр» — Еліна декласувала вже нову тенісну королеву — Кербер.
 
Не залишила німкені шансів Світоліна й у Брісбені. Проте, як видно, здобутого досвіду локальних перемог у протистояннях з найсильнішими Еліні все ще замало для масштабних тріумфів.