Усі в парк: екотуризм як спосіб відродити і зберегти національні парки

27.12.2016
У Києві пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційний менеджмент сталого туризму в національних парках». У ній взяли участь більше півсотні учасників із різних куточків України та вісім представників із Республіки Польща.

Обговорювали правові аспекти та законодавчі акти з охорони навколишнього середовища в ЄС та США, моніторинг сталого використання рекреаційних ресурсів національних парків і прилеглих територій. Проведення заходу такого рівня стало чудовою можливістю для українських та польських фахівців обмінятися досвідом із питань збереження природи та розвитку зеленого туризму.
 
Присутні на науковій конференції представники польського Університету туризму та екології і Представництва Польської академії наук у Києві з працівниками установ природно-заповідного фонду, наукових, освітніх та громадських організацій з України та науковцями Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління обговорили перспективи співпраці у галузі охорони природи між Республікою Польща та Україною.
 
Учасники конференції домовилися про тісне українсько-польське співробітництво в природоохоронній галузі. Запланували організувати низку заходів з вивчення можливостей українських національних природних парків. Також домовилися розпочати підготовку спільного пілотного проекту з розвитку екотуризму та рекреації у національних природних парках.