Фронтовий трикутник: найчастіше обстрілюють Авдіївку, Ясинувату та аеропорт Донецька

16.12.2016
Фронтовий трикутник: найчастіше обстрілюють Авдіївку, Ясинувату та аеропорт Донецька

Захисники України перебувають під покровом Богородиці. (Фото з ФБ-сторінки 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.)

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує, що 50% порушень режиму припинення вогню припадають на фронтовий трикутник: райони Авдіївки, Ясинуватої і Донецького аеро­порту. 
 
На думку першого заступника голови місії Олександра Хуга, саме у цьому гарячому трикутнику спостерігачі фіксують неприйнятно високу кількість порушень режиму припинення вогню.
 
Пан Хуг додає, що інші порушення місія ОБСЄ фіксує у районах між Світлодарськом і Дебальцевим, до північного сходу від Маріуполя, до заходу й півночі від Горлівки й західної частини Луганської області.
 
«Настав час обом сторонам, і «ДНР», і українській стороні, зрозуміти, що зброя не повинна перебувати там, де перебуває цивільне населення», — наголосив пан Хуг.
Водночас штаб АТО повідомляє, що в останні дні бойовики стріляють з меншою активністю, але на всіх напрямках. Найгарячіше поблизу Маріуполя. 
 
«Використовуючи міномети різних калібрів, окупанти обстрілювали наші позиції в районі Красногорівки, Лебединського та Широкиного. Новотроїцьке кілька разів зазнало обстрілів з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По Красногорівці вогонь вів і снайпер», — повідомляють військові.
 
Протягом минулої середи жоден захисник України не загинув і не був поранений, але від рук бойовиків загинув один цивільний, ще двох було поранено. 
 
Речник Міноборони АТО Олександр Мотузяник додає, що хоча загалом у зоні АТО і спо­стерігається тенденція до певної деескалації, однак ворог не полишає спроб спровокувати вогонь у відповідь.