Вічно молоді

27.09.2016
Не секрет, що багато відомих людей намагаються всіма засобами, і косметичними, і хірургічними, зберегти молодість. І часто їм це вдається — варто лише подивитися на Софію Ротару. А якщо обличчя і душа молоді, цифри в паспорті лише дратують.
 
У Каліфорнії вирішили позбутися цієї проблеми радикальним способом. З подачі колишньої зірки серіалу «Беверлі-Хіллс», а нині — глави Гільдії акторів SAG-AFTRA Габріель Картеріс тут було прийнято закон, який забороняє в професійних анкетах і базах даних вказувати вік акторів.
 
Лобіюючи цей закон, Картеріс зазначила, що таким чином можна буде подолати дискримінацію за віком, оскільки часто акторів не запрошують, бо вважають «застарими для ролі». «Це не панацея, але ви побачите, ефект буде величезним. Адже скільки кастинг-директорів та босів студій дивляться не на актора і його талант, а на дату наро­дження», — заявила вона.
 
Утiм цей закон поширюється лише на платні ресурси, які стосуються професійної сфери індустрії розваг. При бажанні уточнити вік зірки можна у відкритих джерелах на кшталт «Вікіпедії». Якщо кому буде цікаво.