Десятий вал: Олександр Усик — новий володар чемпіонського пояса Всесвітньої боксерської організації у важкій вазі

20.09.2016
Десятий вал: Олександр Усик — новий володар чемпіонського пояса  Всесвітньої боксерської організації  у важкій вазі

У чемпіонському бою, що тривав усі 12 раундів, Олександр Усик здолав поляка Кшиштофа Главацького. (Фото з сайта sport.ua.)

Поки найуспішніший український боксер Володимир Кличко готується до чемпіонського бою-реваншу проти Тайсона Ф’юрі, протеже їхньої спільної зі старшим братом Віталієм промоутерської компанії «К2» Олександр Усик досяг першого у своїй професіональній кар’єрі серйозного успіху, здобувши в польському Гданську пояс чемпіона світу за версією WBO у важкій вазі.
 
На відміну від свого кума — Василя Ломаченка, який уже в третьому «професіональному» бою зумів розжитися титулом чемпіона світу, Усик події не форсував. Досвідчені вчителі, котрими, без сумніву, є брати Клички, поступово підводили свого здібного учня до відповідального бар’єра.   
 
Перш ніж зустрітися з непереможним поляком Кшиштофом Гловацьким у битві за чемпіонський пояс Всесвітньої боксерської організації, Усик здобув дев’ять доволі легких перемог нокаутом. До минулої суботи, коли своїм одноголосним рішенням рефері віддали перемогу українському боксерові, не знав гіркоти поразок і польський боєць. Утім захистити пояс WBO та водночас здобути 27-му звитягу поспіль 30-річному Кшиштофу не вдалося. На рік молодший i заповзятіший за свого польського візаві Усик був переконливішим — 119:109, 117:111, 117:111.
 
Так, здобувши в десятому поєдинку на профі-ринзі пояс чемпіона світу у важкій вазі, Усик оновив рекорд «швидкострільності» в цьому ваговому дивізіоні, котрий належав Евандеру Холіфілду. Потрапити до когорти чемпіонів легендарний американець зміг після 12-го поєдинку. Цікавим є й інший факт: усі українські олімпійські чемпіони з боксу — Володимир Кличко, Василь Ломаченко та Усик — стали чемпіонами світу на професіональному ринзі.
 
«Три роки тому, коли Олександр прийшов у «К2 промоушн», я пообіцяв йому, що він стане чемпіоном світу. Я своє слово стримав», — сказав після тріумфу свого підопічного Віталій Кличко.