У селищі Залізне бойовики "Градом" обстріляли житловий квартал

09.08.2016
Окупанти на Донбасі не вгамовувалися протягом минулих вихідних. Лише позаминулої доби ворог здійснив 60 обстрілів. При цьому російські вояки, вже майже не криючись, обстрілюють позиції ЗСУ зі ствольної артилерії калібру 122 мм.
 
Як повідомляє прес-центр штабу АТО, найбільше артилерійських обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку. При цьому особливо затято бойовики обстрілювали Павлопіль. Тоді як Мар’їнка, Красногорівка, Лопаскине, Водяне та Новотроїцьке потерпали від мінометного та гранатометного вогоню. Захисникам України навіть вдалося відбити кілька атак диверсійних груп противника.
 
Утім втрат зазнала і українська армія. На Луганщині поблизу селища Кримське загинуло троє захисників України, які підірвалися на ворожій міні. 
 
«93-тя бригада в скорботі... при виконанні завдання загинули сержант iз матеріального забезпечення роти Євген Садовничий, заступник командира бойової машини — навідник-оператор Дмитро Демуренко та тимчасово виконуючий обов’язки командира взводу Тарас Кириченко», — повідомляє Генштаб ЗСУ.
 
Того ж дня від обстрілів зазнали поранень четверо українських бійців. А в неділю було поранено 11 захисників України! 
 
Речник української сторони СЦКК, підполковник Вадим Бакай додає, що упродовж вихідних бойовики посилили вогонь по мирних населених пунктах, які розташовані неподалік лінії розмежування сторін. Відтак зруйновано чимало будинків мирних жителів.
 
«Родзинкою» цих обстрілів став приліт у селище міського типу Залізне (колишнє Артемове) реактивних боєприпасів від переносних установок 9П132 «Град-П». Уламки від цих боєприпасів пошкодили стіни та вікна п’яти будинків», — каже пан Бакай. 
 
Не дивно, що через затяті ворожі обстріли контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве» було тимчасово закрито задля безпеки простих донеччан. 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Минулої суботи вранці в окупованому Луганську невідомі підірвали джип ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького, коли той зупинився на червоне світло. Вибухівку було закладено саме на світлофорі. Контуженого лідера бойовиків у вкрай важкому стані госпіталізували.
 
Українські розвідники повідомляли, що поранення Плотницького є не сумісними з життям, оскільки він отримав пошкодження життєво важливих органів: мінно-осколкові поранення печінки і селезінки. Утім російські ЗМІ та інформресурси бойовиків стверджують, що життю ватажка «ЛНР» нічого не загрожує.
 
За даними луганських медиків, у Плотницького нібито діагностовано опік грудей, ураження рогівки, однак зір не втрачено, неглибокі поранення на лобі, осколкове в передпліччя, осколкові поранення від скла автомобіля, а також сильна гіпертонія.
Однак Плотницький досі перебуває у лікарні у важкому стані, незважаючи на нібито «успішно проведені операції». 
 
Окупанти підозрюють у замаху на Плотницького українських диверсантів і вже порушили за цим фактом дві кримінальні справи. Утім у ЗСУ і СБУ спростовують ці заяви і заявляють, що Плотницький став жертвою розборок бойовиків у боротьбі за владу, грошові потоки тощо.