Зірки бавляться

07.06.2016
Зірки бавляться

Чи впізнали Арсена Мірзояна?

Вітчизняним зіркам пощастило стати казковими героями, a киянам згадати дитинство і побачити казкові сюжети в рідному місті. У столичній арт-галереї KZ-art- room відкрилася фотовиставка «Казковий Київ».
Команда молодих художників створила 30 художніх фотографій за мотивами відомих казок, обравши для цього відомі місця столиці: Андріївський узвіз, Володимирську гірку тощо. У казковому фотопроекті відвідувачі виставки зможуть побачити українських зірок в образах героїв з улюблених казок дитинства. Так, зокрема, Володимир Горянський перевтілився y чарівника Мерліна, гурт TheHardkiss  — y Красуню i Чудовисько; Ольга Сумська стала Сніговою Королевою, a Анна Завальська — Мулан,  Лілія Ребрик приміряла сукню Попелюшки, a Арсен Мірзоян — костюм Олов’яного Солдатика.
«Казковий Київ» — це водночас і мистецький, і соціальний проект. За словами організаторів проекту, його основний меседж — заохотити дітей читати, a дорослим нагадати про світ дитинства i показати красу київських вулиць, яку ті не помічають y щоденній метушні. «Завжди хотілося зробити якийсь проект, який би об’єднав i дорослих,  i дітей. A що це може бути, окрім казки? Мабуть, нічого, бо саме ця тема дуже світла, приємна i по-дитячому безтурботна. Нас об’єднує творча ідея показати дітям казки через відомі місця Києва і допомогти дорослим згадати про свої дитячі роки, коли вони читали казки і вірили в чудеса», — розповідає автор проекту Ірина Чорна. У майбутньому експозицію хочуть розширити і створювати такі виставки в інших українських містах для того, щоб показати українцям та іноземним гостям мальовничі куточки країни, розвивати культуру і туризм.
У роботі над «казковим» напрямом фотографії взяли участь українські фотографи-початківці.  Ініціатор проекту кажуть, що спеціально запросили до роботи молодих митців, які надалі зможуть розвивати цей напрям фотосправи на теренах України. Втім момент зіркового перетворення відіграв чи не найголовнішу роль для успішності проекту, кажуть автори виставки. 
Анна Завальська, яка перевтілилася y діснеївську Мулан (китайську жінку, яка, переодягнувшись y чоловічий одяг, самовільно пішла в армію), вже давно асоціює себе з цією мультиплікаційною героїнею. «Це один iз моїх улюблених мультфільмів і улюблений образ тендітної, але сильної жінки. В екранізації студії Disney Мулан обрізає своє розкішне волосся, що стає символічним прощанням із минулим. Одного разу у мене також був момент, коли я наважилася на стрижку, щоб різко змінити вектор свого життя, почавши щось нове. А ще мене завжди дуже чіпав момент, коли батько каже їй, мовляв, деякі квіти розпускаються пізніше інших, — це теж у точності про мене», — ділиться враженнями Анна Завальська.