Не час для експериментів: чергові спаринги суперників української збірної на Євро-2016

07.06.2016
Не час для експериментів: чергові спаринги суперників української збірної на Євро-2016

Маріо Гьотце допоміг чинним чемпіонам світу переграти непоступливих угорців. (Фото з сайта www.dfb.de)

Товариські матчі перед великими турнірами — чудова можливість для тренерів перевірити ігрові кондиції  гравців та напрацювати нові тактичні ходи. Окрім цього, такі зустрічі допомагають відсіяти зайвих у заявці на футбольний форум. Так, приміром, зробив і тренер німецької збірної Йоахім Льов. Після провального матчу зі словаками, в якому грали переважно молоді футболісти, зі складу виключили Белларабі, Брандта, Руді та травмованого Ройса.
Свою «генеральну репетицію» перед стартом Євро чемпіони світу провели з угорцями. Матч видався доволі легким для Бундестім. Забивши по разу в кожному з таймів, німці здобули перемогу на класі. Цього разу Льов виставив склад, близький до основи. До старту повернулись лідери команди: Нойєр, Озіл, Кроос та Мюллер. Після спарингу тренер Бундестім так прокоментував гру своїх підопічних: «Важливо було зіграти на нуль. Перемога дає стабільність і хороші відчуття на весь тиждень».
Північна Ірландія — ще один суперник нашої збірної на Євро — продовжила свою безпрограшну серію. Спочатку команда Майкла О’Ніла легко переграла білорусів (3:0), а потім відстояла гостьову нічию у грі зi словаками. В останньому матчі дебютанти єврофоруму сповна показали силу своєї оборони, не дозволивши господарям відзначитись бодай раз. Не забували підопічні О’Ніла і про атаку: фланговими проходами запам’ятався правий захисник Падді Макнер, активним був і нападник Кайл Лафферті. Таким чином, збірна Північної Ірландії знову не пропустила з гри, і в хорошому настрої готується до чемпіонату. 
Натомість збірна Польщі — один із прямих конкурентів нашої команди у групі С — свій матч програла. Суперником «Кадри» стала команда Нідерландів, яка сенсаційно не потрапила на чемпіонат Європи. Наставник «червоно-білих» Адам Навалка довірив місце на полі досвідченим гравцям — залишився в запасі лише зірковий хавбек «Севільї» Гжегож Крихов’як. Сам матч видався досить цікавим, адже суперники насамперед прагнули показати свій атакувальний потенціал. Краще це виходило у голландців: на 33-й хвилині Янссен після навісу з правого флангу розстріляв ворота Щенсни. Початок другого тайму запам’ятався атаками поляків — намагалися відзначитися Мілік та Левандовські. Рахунок на 60-й хвилині зрівняв захисник Єнджейчик,  котрий виграв верхову боротьбу після кутового від Міліка. Останнє слово все ж залишилося за збірною Нідерландів — після чудової флангової атаки забив Вейналдум. «Червоно-білі», хоч і поступилися, показали досить змістовну гру, але часто помилялися в захисті. Тренер «Кадри» Адам Навалка так оцінив дії своїх підопічних: «Наша команда провела хороший матч, але ми часто помилялися в обороні. Такі поразки корисні тим, що можна з’ясувати свої слабкі місця». 
 

ТАБЛО

Товариські матчі. Найцікавіші результати. Німеччина — Угорщина — 2:0, Хорватія — Сан-Марино — 10:0, Австрія — Голландія — 0:2, Словаччина — Півн. Ірландія — 0:0, Франція — Шотландія — 3:0, Румунія — Грузія — 5:1, Швеція — Уельс — 3:0, Бельгія — Норвегія — 3:2, Росія — Сербія — 1:1, Словенія — Туреччина — 0:1.