Наглядачів над наглядачами не буде

24.05.2016

Шоковою для чиновників у погонах стала новина про ліквідацію в Україні Пенітенціарної служби. Легким розчерком пера Кабінет Міністрів ліквідував цю специфічну службу, передавши її повноваження Міністерству юстиції. Це давно очікуване суспільством рішення одноголосно ухвалили на засіданні уряду.

Не так давно перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова «погрожувала» закрити 19 в’язниць, наголошуючи, що стандарти виконання покарань в Україні не змінювали протягом... 75 років! «Більшість установ — вони навіть не радянські, вони царських часів. Установам, де нині наші ув’язнені відбувають покарання, понад 150 років. Це найбільша спадщина Радянського Союзу, яка залишилася нам як незалежній країні», — емоційно зазначила жінка-юрист.

Її «шеф», міністр юстиції Павло Петренко, додав: «Якщо ми зробимо цю реформу спільно з реформою судової та правоохоронної систем, тоді зможемо точно сказати: ми змінили цю країну. І головною в ній буде проста людина. І гідність людини ніхто не порушуватиме».

Важко не погодитися зі словами чиновників i для прикладу варто навести невеликий факт про стан справ у царині поваги до людини з боку держави в нас і в «них»: Україна витрачає на одного ув’язненого 2 євро на день, а Європа — 45.